Gemeente Geldermalsen

Opening Jeugdplein Beesd; eerste brede school in Geldermalsen van start!

6 februari 2007 - Op woensdag 14 februari gaat Jeugdplein Beesd van start. Jeugdplein Beesd is de eerste brede school in de Gemeente Geldermalsen. Binnen Jeugdplein Beesd werken St.Antoniusschool, De Lingelaar, Bibliotheek Beesd, Peuterspeelzaal De Knuffel, Sport Vereniging Beesd, buitenschoolse opvang Animal van Kinderopvang Rivierenland samen aan de Jeugdlaan in Beesd. Daarnaast wordt samengewerkt met Harmonie Concordia, Voetbal Vereniging Beesd, de Speeltuinvereniging en nog een aantal andere organisaties die activiteiten voor kinderen en jongeren organiseren. Jeugdplein Beesd zet zijn deuren van 16.00 tot 18.00 uur open voor kinderen, hun ouders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden. De brede school is een samenwerkingsverband tussen organisaties, met als uitgangspunt het vergroten van ontwikkelingskansen van kinderen, hun ouders én andere buurtbewoners. Het doel is om zowel kinderen, ouders en buurtbewoners als de betrokken organisaties voordeel te laten behalen uit inhoudelijke en organisatorische samenwerking; iedereen wordt er beter van.

Het kind staat centraal
Kinderen leren niet alleen op school. De ontwikkeling van kinderen bestrijkt een breed terrein. Ze leren in cultuurclubs, op de sportvereniging, op straat, in de wijk, thuis, etc. Jeugdplein Beesd wil het aanbod van onderwijs, opvang en vrijetijdsbesteding zó op elkaar afstemmen dat de jeugd van Beesd, én zij die hun tweede jeugd beleven, veel van hun gading kunnen vinden in het sociale hart van Beesd; Jeugdplein Beesd!

Startfeest
Zover is het nu nog niet; we nemen één stap tegelijk! Te beginnen met het vieren van de samenwerking op woensdag 14 februari 2007. Belangstellenden zijn van harte welkom om tussen 16.00 en 18.00 uur onder het genot van een hapje en drankje een kijkje te nemen bij de verschillende activiteiten in de beide scholen, buitenschoolse opvang, bibliotheek, peuterspeelzaal en gymzaal. Harmonie Concordia verzorgt een gezellig muzikaal onthaal, terwijl Wethouder Gradisen het Jeugdplein namens het Gemeentebestuur succes komt wensen. Kom langs, doe mee aan de open streetdance workshop in de gymzaal, schrijf uw kind gratis in bij de bibliotheek, neem een kijkje in het computerlokaal van de school, bewonder de resultaten van de teken- en schildercursussen, win een prijs met de wedstrijd en deponeer uw ideeën voor activiteiten in de ideeënbus!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patricia Kraan, coördinator Brede Scholen namens Gemeente Geldermalsen, via 0345 570027 of patricia.kraan@zonnet.nl