Website voor elke rioolgebruiker

Stichting rioned

Alles over het riool op www.riool.info

De nieuwe website www.riool.info biedt iedere rioolgebruiker alle informatie over de riolering. Afvalwater en regenwater verdwijnen meestal zonder problemen. De meeste mensen staan daar niet of nauwelijks bij stil. Een goed riool is vanzelfsprekend tot er verstoppingen zijn, de weg opgebroken is of de tarieven stijgen. Op aantrekkelijke wijze biedt www.riool.info dan alle informatie over de werking en het gebruik van de riolering.

Werkers aan het riool vertellen hun verhaal
In korte films leggen professionals uit hoe door hun werk het riool goed functioneert. 'Peter legt buizen' en 'Patrick ontstopt' zijn twee van de vijf filmportretten over de werkers aan het riool. Zij vertellen over hun dagelijkse praktijk én hun motivatie.

De weg van het water
Een minidocumentaire toont hoe drinkwater en regenwater via het riool naar de waterzuivering gaan. Zo komen we gezond van ons afvalwater af, houden we droge voeten en belasten we het milieu niet.

Speel Riocop
Bezoekers kunnen virtueel in het riool afdalen en met een camera de buizen inspecteren. Zij zijn 'Riocop' en sporen gebreken op of zien dat het riool er nog prima bij ligt.

Maak een link!
De website is ook een hulpmiddel voor gemeenten, waterschappen en andere organisaties op het gebied van riolering. Stichting RIONED biedt een wervende banner en button aan om www.riool.info te linken met de eigen websites.

Snel zelf een indruk krijgen?
Bekijk de trailer voor een kennismaking in vogelvlucht. Ga naar www.riool.info/promo.
---