Zonnebloem onderscheiden voor arbo-beleid vakantieschip

De zonnebloem

P E R S B E R I C H T

Breda, 5 februari 2007

Zonnebloem onderscheiden voor arbo-beleid vakantieschip

Nationale Vereniging de Zonnebloem krijgt op 5 februari het stokje van de Kroontjesestafette overhandigd, een prijs voor goed preventie-, verzuim-, en (re)integratiebeleid. De Zonnebloem krijgt de onderscheiding voor haar arbo-vriendelijke beleid op het volledig aangepaste vakantieschip Ms de Zonnebloem. De Kroontjesestafette is in het leven ge-roepen door de Commissie het Werkend Perspectief, een initiatief van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zonnebloemdirecteur Marijke van Eck neemt de bij de prijs behorende Estafettedoos over van de vorige winnaar, Respect Zorggroep Scheveningen (RZGS). Dat gebeurt aan boord van Ms de Zonnebloem, vlak voordat het schip vanuit thuishaven Arnhem vertrekt voor zijn eerste vakantiereis van dit seizoen.

Trots
Directeur Marijke van Eck neemt het stokje vol trots over. 'Het allerbelangrijkste is dat onze zieke en gehandicapte vakantiegasten zorgeloos genieten tijdens hun vaarvakantie, maar het is zeker zo essentieel dat onze vrijwilligers en medewerkers zorgeloos kunnen werken! Zo'n weekje werken op het schip is zeer intensief en dus is het onze zorg om het werk zo aantrekkelijk mogelijk te houden.' Het Zonnebloemschip is onder andere voorzien van geavanceerde til-lift-systemen, hoog-laag bedden, een hoog-laag bad, liften tot en met het zonnedek en brede gangen.

De Kroontjesestafette
Via de Kroontjesestafette wil de Commissie het Werkend Perspectief meer organisaties op het spoor komen die opvallen door hun verzuim en
(re)ïntegratiebeleid. Elke organisatie die het estafettestokje krijgt, moet dit stokje binnen drie maanden weer doorgeven aan een organisatie in hun omgeving. Inmiddels zijn er al meer dan 50 stokjes doorgegeven.

Over de Zonnebloem
Nationale Vereniging de Zonnebloem is met ruim 38.500 vrijwilligers één van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Jaarlijks brengen de vrijwilligers meer dan 1 miljoen keer een bezoek aan mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of leeftijd voor wie sociaal isolement dreigt. Daarnaast verzorgt de Zonnebloem jaarlijks voor 120.000 mensen dagboottochten, theatervoorstellingen, rondvaarttochten door Amsterdam en tal van ande-re uitstapjes. Voor ruim 7.700 mensen organiseert de Zonnebloem compleet aangepaste vakanties. Meer dan 600.000 ondersteunende leden en donateurs maken het Zonnebloemwerk mogelijk. Meer informatie op www.zonnebloem.nl.


---