Ingezonden persbericht


Persbericht:

Omron eerste met input/output-modules voor CompoNet

Hoofddorp, 5 februari 2007

Omron, leverancier van producten en diensten voor industriële automatisering, komt als eerste met input/output-modules voor CompoNet, een nieuw open veldnetwerk met ondersteuning van de ODVA(Open DeviceNet Vendors Association)-organisatie. Van CompoNet wordt verwacht dat het tijd bespaart en complexiteit reduceert in het ontwerpproces van machinebouwers.

CompoNet is gebaseerd op de open communicatiestandaard voor industriële applicaties CIP (Common Industrial Protocol). Het netwerk is onlangs opgenomen in de CIP-netwerken die de ODVA ondersteunt. De ODVA beheert de specificaties en de certificering voor interoperabiliteit. Omron is één van de vier oprichters van de ODVA, een organisatie met inmiddels meer dan 300 actieve lidbedrijven, die al een grote diversiteit aan producten hebben ontwikkeld op basis van de ondersteunde standaardprotocollen.

Toegang op afstand
Voor CompoNet heeft Omron de CIP-technologie gecombineerd met haar ervaring in de machinebouw en -automatisering. Het resultaat is een efficiënte oplossing om intelligente sensoren, actuators en op afstand beheerbare producten in netwerken te integreren. De netwerkonafhankelijke CIP-berichten maken deze producten via het netwerk toegankelijk. Machinebouwers besparen op deze manier ontwikkeltijd, gebruiken minder kabels en zijn veel sneller klaar met het oplossen van eventuele calamiteiten en het uitvoeren van onderhoud.

Capaciteit
CompoNet heeft een capaciteit van 384 input/output-slaves met een gegarandeerde reactietijd van minder dan 1 milliseconde voor duizend digitale input/output-aansluitpunten. Daarnaast levert het een a-cyclische transformatie voor de configuratie en monitoring van complexere veldtoepassingen.

Productondersteuning
In eerste instantie ondersteunt CompoNet Omron PLC-producten (CJ1 en CS1), decentrale I/O's (IP20 en IP54, laatstgenoemde is speciaal geschikt voor stoffige en/of vochtige ruimten), kabels, connectoren, repeaters en softwaretools.

-------------

Over Omron
Omron Electronics B.V. is de Nederlandse verkoopvestiging van het wereldwijd opererende Omron Corporation, opgericht in 1933 en leverancier van producten en diensten voor industriële automatisering. Het bedrijf heeft ruim 25.000 medewerkers in 35 landen. De afnemers zijn gebruikers van besturingssystemen, sensoren en schakelaars voor detectie en veiligheid, regel-, meet- en schakelcomponenten, aandrijvingen en motion control. Omron is tevens actief op het gebied van elektromechanische componenten, barcodeleesapparatuur en RFID-tags, verkeersmanagement-, toegangs-, verkoop-, detectie-, herkennings- en financiële transactiesystemen voor publieke sectoren en gezondheidstechniek met state-of-the-art technologie, systemen, componenten, service en ondersteuning.

Het hoofdkantoor van Omron Corporation is gevestigd in Kyoto, Japan. De Europese organisatie beschikt over eigen ontwikkelings- en productiefaciliteiten en verleent lokale gebruikersondersteuning in alle Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika. In Nederland heeft Omron vestigingen in Hoofddorp en Den Bosch. Meer informatie: www.omron.nl
Voor meer persinformatie en het aanvragen van fotomateriaal bij dit bericht: Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon 026 443 1523 / 06 11 041 635
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl

Omron
Martin de Boer
Telefoon 023 568 1100
Email martin.de.boer(at)eu.omron.com