Gemeente Sittard-Geleen

Uitnodiging voor de pers

Informatiebijeenkomst over veiligheidsrisico's voor inwoners van Lindenheuvel

Sittard-Geleen, 2-2-2007 - Hierbij nodig ik u van harte uit voor een informatiebijeenkomst over veiligheidsrisico's en de bevordering van zelfredzaamheid bij calamiteiten in de wijk Lindenheuvel. Burgemeester Sjraar Cox en wethouder Ruud Guyt gaan tijdens deze bijeenkomst in gesprek met de aanwezige bewoners.

Datum: maandag 5 februari 2007
Tijdstip: 19.00 uur
Lokatie: Volkshoes, Pastoor Schoenmaeckersstraat 8 in Geleen.

Inwoners van de gemeente Sittard-Geleen leven in een dichtbevolkt gebied met diverse veiligheidsrisico's. Dit zijn risico's waarbij in geval van een calamiteit de gevolgen vooral omwonenden treffen. De gemeente heeft tot taak om haar inwoners te informeren over deze veiligheidsrisico's. Onlangs is, naar aanleiding van de nationale rampencampagne 'Denk Vooruit', in de gehele gemeente Sittard-Geleen huis aan huis voorlichtingsmateriaal verspreid met algemene voorbereiding- en gedragsadviezen in geval van calamiteiten. Bij dergelijke informatie hoort ook informatie over de concrete veiligheidsrisico's. Daarover informeert de gemeente de inwoners van Lindenheuvel op maandag 5 februari.

In september 2006 heeft de gemeente een publieksonderzoek gehouden waarin de kennis van de inwoners over de risico's in hun omgeving is gepeild. Voor deze onderzoeksrapportage verwijs ik u graag naar onze internetsite www.sittard-geleen.nl.


---