Ingezonden persbericht


Movies that Matter presenteert "Ahlaam", maandag 5 februari, Louis Hartlooper Complex

Stichting Movies that Matter vindt haar oorsprong in het Amnesty International Filmfestival dat sinds 1995 een platform biedt voor films waarin mensenrechten centraal staan. Movies that Matter gelooft in de kracht van de camera als wapen tegen onverschilligheid. Mensenrechtenfilms en -documentaires zetten aan tot invoelen en meevoelen, tot nadenken en napraten.

Op maandag 5 februari wordt het kader van dit initiatief de film 'Ahlaam' van Mohamed Al-Daradji (2005) vertoond in het Louis Hartlooper Complex. Na de val van Saddam Hussein in 2003, keert Al-Daradji terug naar zijn moederland Irak. Daar treft hij een onwaarschijnlijke chaos aan met talloze psychiatrische patiënten die op straat zwerven - een gevolg van het geweld in het land. In deze film, gemaakt onder gevaarlijke en dreigende omstandigheden, verbeeldt hij het verhaal de jonge vrouw Ahlaam.

'Ahlaam' is de eerste film die in Irak is gemaakt sinds de val van Saddam Hussein. Samen met Stichting Movies that Matter streeft regisseur Mohamed Al-Daradji ernaar om de film ook in Irak zelf vertoond te krijgen.

Maandag 5 februari, 19.00 uur, entree E 7,50 / E 6,50. Reserveren: 030-2320450

Louis Hartlooper Complex

Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht

www.hartlooper.nl


---- --