Ingezonden persbericht


05-02-07

Utrecht, 19 december 2006

Nieuwe technologie van Sika verbetert lijmverbindingen en aansluitvoegen

Tijdens de Internationale Bouwbeurs 2007 introduceert Sika op basis van een nieuwe technologie drie producten voor multifunctioneel lijmen en voegen in de bouw en afbouw. De AT-technologie (Advanced Technology) maakt de nieuwe Sika-producten weersbestendiger en beter hechtend dan traditionele kitten en lijmen, vooral op niet-poreuze ondergronden. Het prijsniveau is concurrerend te noemen. De nieuwe producten zijn SikaBond® AT-Universal en AT-Metal en Sikaflex® AT-Connection.

Sika heeft de nieuwe technologie ontwikkeld omdat er een grote vraag is naar een technologie voor zowel poreuze als niet-poreuze ondergronden zonder primer. Naast de weersbestendigheid en verbeterde hechting zijn de AT-producten uitstekend te verwerken.

Met deze voordelen zijn de AT-producten altijd toepasbaar.

AT-producten

SikaBond® AT-Universal maakt elastische lijmverbindingen met een goede hechting op zowel poreuze als niet poreuze ondergronden. Het product is geschikt voor gespecialiseerd, maar ook voor universeel gebruik.

De SikaBond® AT-Metal lijmt metalen elastisch, maar ook kunststof materialen. De lijm hecht zonder primer uitstekend op vele soorten metalen en niet-poreuze ondergronden, maar hecht ook goed op beton, dakpannen, mortel en andere minder harde materialen.

De Sikaflex® AT-Connection is een universele bouwkit voor aansluitvoegen op verschillende ondergronden en ideaal voor toepassing binnenshuis. Hij is licht uitspuitbaar, goed af te vlakken en hecht op vele ondergronden zonder primer. De AT-Connection is uv-bestendig, behoudt zijn kleur en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De AT-producten zijn onder meer verkrijgbaar via de professionele bouwmaterialen- en ijzerwarengroothandel. Kijk voor meer informatie op www.sika.nl.

Introductieacties

Tijdens de Bouwbeurs geeft Sika aan bezoekers van de stand een patroon SikaBond® AT-Universal gratis weg (stand 04.A40). Op de stand, door vertegenwoordigers en bij de distributeurs worden tevens coupons uitgedeeld waarmee men kans maakt op twee tickets voor de Louis Vuitton-kwalificatierondes voor de America's Cup, een grote internationale zeilwedstrijd die in het voorjaar van 2007 plaatsvindt in het Spaanse Valencia. Door het beantwoorden van drie vragen over de AT-producten dingt men mee naar deze hoofdprijs of één van de andere prijzen.

Sika

Het Zwitserse Sika is wereldwijd actief in de bouw en levert onder meer producten voor betonreparatie, vloersystemen, coatings, lijmen en kitten, kelderafdichtingen, betonversterking en injecteersystemen. Bovendien is Sika actief in de industrie en voert onder meer producten voor de automotive- (OEM en after market), bus-, truck- en railindustrie, alsmede de carrosseriebouw en de jacht- en scheepsbouw. Sika heeft wereldwijd ruim 11.000 medewerkers in 80 landen.

Fotobijschrift: De nieuwe AT-producten van Sika zijn geschikt voor voor zowel poreuze als niet-poreuze ondergronden zonder primer.


---