Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RSA-conferentie: Finjan presenteert baanbrekende beveiligingssoftware voor eindgebruikers

Finjan SecureBrowsing geeft webadressen een veiligheidsindicatie bij zoekresultaten en geselecteerde webpagina's, door real time-contentanalyse voor de meest betrouwbare opsporing van 'malicious code'

Bezoek Finjan op de RSA voor demo's van SecureBrowsing en Vital Security web appliances. Bekijk ook de nieuwe RUSafe-tool voor het scannen van webcontent in 'sniffer' mode.

-- Stand 2213 --

RSA-conferentie/San Francisco, 5 februari 2007 - Finjan, wereldwijd aanbieder van best-of-breed proactieve zakelijke oplossingen voor internetbeveiliging, presenteert vandaag Finjan SecureBrowsing. Dit is een zeer intuïtief beveiligingsprogramma voor eindgebruikers. Finjan SecureBrowsing wordt gedemonstreerd door Finjan op de RSA-conferentie samen met de andere nieuwe internetbeveiligingsproducten die zij recentelijk heeft geïntroduceerd, waaronder upgrades van de high-performance Vital Security(TM) web appliances en de RUSafe-tool voor het scannen van webcontent in 'sniffer' mode.

Finjan SecureBrowsing attendeert gebruikers proactief op mogelijke kwaadaardige content die verborgen zit achter koppelingen in zoekresultaten, advertenties en andere geselecteerde webpagina's. Finjan SecureBrowsing volgt elk van de koppelingen zoals ze op internet staan. En scant de relevante pagina's vervolgens in real time met behulp van de gedragsgebaseerde technologie waarop Finjan patent heeft. Elke koppeling wordt daarna voorzien van een veiligheidsindicatie: veilig (groen) of verdacht (rood). Met Finjan SecureBrowsing hebben eindgebruikers de beschikking over dezelfde onovertroffen beveiligingstechnologieën als die door grote concerns worden gebruikt.

"Finjan SecureBrowsing analyseert de websitecode in real time om gebruikers de veiligheidsindicaties van URL's te kunnen leveren vóórdat zij die sites bezoeken. Deze methode helpt voorkomen dat potentieel kwaadaardige content in bedrijfsnetwerken of op pc's terechtkomt," vertelt Yuval Ben-Itzhak, Chief Technology Officer van Finjan. "Internet is per definitie zeer dynamisch. Webcontent verandert voortdurend en een URL die gisteren nog veilig was kan vandaag malicious code bevatten. Bovendien worden kwaadaardige aanvallen vaak uitgevoerd vanaf webpagina's die maar enkele dagen bestaan en weer verdwijnen voordat ze ooit zijn geclassificeerd. Daarom levert een oplossing op basis van URL-classificatie geen echte actuele veiligheidsindicatie voor webcontent op. Die mate van beveiliging kan alleen worden gerealiseerd door de bedoelingen van de code vooraf, in real time, te detecteren voordat de gebruiker op de site terechtkomt." Ben-Itzhak merkt op dat Finjan SecureBrowsing werkt als uitbreiding op Internet Explorer en Firefox. Het kan vanaf maart worden gedownload op de website van Finjan.

-- --

Toelichting voor de redactie:

Over Finjan
Finjan is een wereldwijde aanbieder van best-of-breed zakelijke oplossingen voor internetbeveiliging. Onze proactieve, appliance-gebaseerde oplossingen vormen de meest effectieve bescherming tegen bedreigingen afkomstig van het internet en bieden organisaties de vrijheid om het internet optimaal te benutten. De beveiligingsoplossingen van Finjan maken gebruik van gepatenteerde, gedragsgebaseerde technologie om alle soorten gevaren af te weren die via het internet dreigen binnen te komen, zoals spyware, phishing, trojans en andere malicious code; zij beschermen organisaties zowel tegen nieuwe en onbekende bedreigingen als tegen bekende malware. De beveiligingsoplossingen van Finjan zijn met verschillende onderscheidingen bekroond en worden geprezen door toonaangevende analisten en tijdschriften, zoals IDC, Butler Group, SC Magazine, CRN, PCPro, ITWeek en Information Security. Dankzij de veelgebruikte security oplossingen van Finjan kunnen organisaties zich optimaal concentreren op webstrategieën waarmee zij hun organisatorische en commerciële potentieel volledig kunnen ontplooien. Kijk voor meer informatie op www.finjan.com.

© Copyright 1996-2007. Finjan Inc., haar dochterondernemingen en de aan haar gelieerde ondernemingen. Alle rechten voorbehouden. Alle tekst en afbeeldingen in deze uitgave zijn het exclusieve eigendom van Finjan en zijn uitsluitend bestemd voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik. Niets uit deze uitgave mag op enige manier worden gewijzigd, gekopieerd, verspreid, uitgezonden, weergegeven, vertoond, vermenigvuldigd, gepubliceerd, in licentie gegeven, gebruikt voor afgeleide producten, overgedragen, gebruikt of verkocht zonder expliciete schriftelijke toestemming van Finjan. De informatie in dit document kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden en houdt geen verplichting of verklaring in van de kant van Finjan. De technologie en/of producten en/of software van Finjan die beschreven worden of waarnaar verwezen wordt in dit materiaal zijn beschermd door geregistreerde en/of aangevraagde patenten, waaronder de Amerikaanse patentnummers 6092194, 6154844, 6167520, 6480962, 6209103, 6298446, 6353892, 6804780, 6922693, 6944822, 6993662, 6965968, 7058822, 7076469, 7155743 en 7155744, en kunnen beschermd zijn door andere Amerikaanse patenten, buitenlandse patenten of patentaanvragen.

Finjan, het Finjan-logo, Vital Security, Vulnerability Anti.dote en Window-of-Vulnerability zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Finjan Inc. en/of haar dochterondernemingen en aan haar gelieerde ondernemingen. Sophos is een geregistreerd handelsmerk van Sophos plc. McAfee is een geregistreerd handelsmerk van McAfee Inc. Kaspersky is een geregistreerd handelsmerk van Kaspersky Lab. SurfControl is een geregistreerd handelsmerk van SurfControl plc. Microsoft en Microsoft Office zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation. Overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Perscontacten

Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk Nederland

Jan Wiedrick-Kozlowski Neil Stinchcombe Frank Peters

Activa PR Eskenzi PR Ltd. Porter Novelli

Tel. +1 585 392 7878 Tel: +44 (0)208 449 1007 Tel. +31 (0)20 543 76 00

jan@activapr.com neil@eskenzipr.com fpeters@porternovelli.nl