Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 februari 2007

Automobilist mag rijbewijs inleveren

Enter

Surveillerende politiemensen controleerden maandagmorgen 5 februari om ongeveer 00.50 uur op de Dorpsstraat in Enter een automobilist. Hij, een 52-jarige man uit Enter, bleek te veel alcoholische versnaperingen te hebben gedronken. Na aanhouding wees de ademanalyse aan het bureau 1.43 promille uit. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (07-016258)

Veroorzaker aanrijding blijkt dronken

Hengelo

Zondagavond 4 februari omstreeks 20.30 uur werd een aanrijding gemeld op de Oelerweg in Hengelo. Een 72-jarige automobilist uit Hengelo reed daar tegen een geparkeerde auto van een 53-jarige bewoner van die straat. Bij controle bleek de 72-jarige behoorlijk aan bachus te hebben geofferd. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.53 promille uit. Ook van deze meneer is het rijbewijs ingevorderd en wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De auto van de veroorzaker is afgesleept. (07-016213 / 07-016205)

Alcoholcontroles

De Lutte / Saasveld

In de avond en nacht van zondag 4 op maandag 5 februari zijn door de politie Twente op een tweetal plaatsen alcoholcontroles uitgevoerd.

Tussen 20.00 en 24.00 uur werd gecontroleerd op de A1 bij de Lutte. Met name vrachtwagenchauffeurs werden aan een blaasproef onderworpen. In totaal werden 186 vrachtwagenchauffeurs gecontroleerd. Vijf van hen waren in meer of mindere mate over de schreef gegaan. Vier bleven onder de toegestane grens van 0.5 promille. Een (1) chauffeur, 36-jaar uit het Noorse Larvik, ging over die grens heen. De ademanalyse wees bij hem 0.75 promille uit. Na overleg met justitie werd hem een transactievoorstel gedaan van 300 euro hetgeen hij direct voldeed. Verder kreeg hij een rijverbod van een tweetal uren.

Daarna is de controle verplaatst naar de omgeving van Saasveld waar met name 251 jonge beginnende bestuurders werden gecontroleerd. Twee van deze beginnende bestuurders moesten na de ademanalyse hun rijbewijs inleveren. Bij een 19-jarige Hengeloer wees de ademanalyse 1.06 promille uit en bij een 23-jarige bestuurder uit Haaksbergen was dit 0.85 promille. Tegen alle twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veel parkeerbonnen

Borne

Vrijdagavond de 3e en zaterdagmiddag de 4e februari is door de politie intensief op foutparkeerders gecontroleerd in het centrum van Borne. Vrijdagavond resulteerde dit in 61 overtreders en zaterdagmiddag waren dit er 20. Ongeveer 90 procent van de bekeuringen die werden uitgedeeld hebben betrekking op het niet achter de voorruit van de auto liggen van de parkeerschijf. Bij de rest was, of de parkeertijd verstreken of men parkeerde buiten de toegestane vakken. Deze controles zullen de komende periodes nog doorgaan en vallen onder het speerpuntenbeleid van de politie Twente. In dit geval dus de parkeeroverlast in het centrum van Borne.

Aanhoudingen na openlijk geweld

Enschede

Zondagavond werden twee Hengeloërs van 24 en 26 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een openlijke geweldpleging op de Wethouder Beversstraat in Enschede op zondagavond 4 februari om ongeveer 20.45 uur. Er werd gemeld dat er een jongen door een achterruit van een auto was geduwd. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige jarige man uit De Lutte door de twee Hengeloërs was geschopt en geslagen en door een van de twee tegen de achterruit van zijn auto was geduwd waardoor de ruit kapotging. De 26-jarige werd nog aan de Wethouder Beversstraat aangetroffen en aangehouden en de 24-jarige later op de avond in zijn woning in Hengelo. Beiden zijn aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. Maandagmorgen de 5e februari werd door het 20-jarige slachtoffer aangifte gedaan en werden de beide Hengeloërs afgehoord. Een geschil van een aantal dagen geleden is waarschijnlijk de aanleiding tot de onenigheid geweest. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de beide aangehouden personen zijn weer op vrije voeten gesteld. (07-016219)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --