Gemeente Heusden


Bijeenkomst Erfgoed in Heusden januari 2007
Bijeenkomst Erfgoed in Heusden

Op 5 februari 2007 organiseert het Trefpunt Cultuureducatie Heusden een informatiebijeenkomst voor personen, instellingen en verenigingen die zich bezighouden met (lokaal) erfgoed in de gemeente Heusden. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de mogelijkheden van erfgoededucatie, zowel voor het basis- als voortgezet onderwijs.

De bijeenkomst start om 20.00 uur in het gemeentehuis in Drunen. Er kan tijdens de bijeenkomst uitgebreid kennis gemaakt worden met het Trefpunt Cultuureducatie en haar activiteiten. Tevens is er voor instellingen de mogelijkheid om informatie en ideeën uit te wisselen of om zich te profileren middels het Trefpunt richting het basis- voortgezet onderwijs.

Janneke Kingma, consulent erfgoededucatie van de provincie Noord-Brabant, is tijdens de bijeenkomst aanwezig. Zij maakt instellingen en stichtingen wegwijs op het gebied van erfgoed en laat mogelijkheden zien hoe erfgoed toegankelijk gemaakt kan worden voor educatie.

Het Trefpunt Cultuureducatie is opgericht om kinderen en jongeren met cultuur, in de breedste zin van het woord, in aanraking te brengen. Cultuur is van het grootste belang voor hun ontwikkeling.

Het Trefpunt Cultuureducatie Heusden wil iedereen die actief is op het gebied van erfgoed, en dit uit wil dragen, van harte uitnodigen voor de bijeenkomst op 5 februari. Aanmelden kan tot en met 29 januari bij Anne-Wil Maris, Coördinator Cultuureducatie. Zij is te bereiken via telefoonnummer (073) 513 18 56 of per e-mail via amaris@heusden.nl. Voor eventuele vragen kunt u ook contact met haar opnemen. Geplaatst op: 16 januari 2007