Ingezonden persbericht


VREDENBURG UTRECHT

IRISH UNPLUGGED

Maandag 5 februari 2007, Vredenburg Utrecht

Op maandag 5 februari 2007 kunt u in Vredenburg genieten van het beste dat de Ierse muziek op dit moment heeft te bieden. Op deze avond vindt namelijk de 5e editie plaats van Irish Unplugged. Voor deze editie is gekozen voor een programma waarbij het accent met name ligt op de dynamiek en swing van de traditionele Ierse folk. Tijdens een avondvullend programma trakteren drie artiesten het publiek op een gevarieerd avondje Ierse muziek. Op 5 februari zullen achtereenvolgens Mary McPartlan, Beoga en de alom bekende Fureys & Davey Arthur hun opwachting maken.

Het Ierse feestje start met een optreden van Mary McPartlan. Deze zangeres maakte veel indruk met haar cd the Holland Handkerchief. Dit album bevat een evenwichtige verzameling songs die laveren tussen de Keltische traditionals en meer blues- en country-georiënteerde muziek. Haar karakteristieke stem en haar gepassioneerde vertolkingen zullen ervoor zorgen dat het publiek vanaf het begin van de avond met kippenvel in zijn stoel zit!

De liefhebbers van jigs & reels en virtuoze instrumentbeheersing komen vervolgens bij de band Beoga prima aan hun trekken. Beoga is één van de meest spraakmakende nieuwkomers binnen de Ierse muziekindustrie. Hun muziek heeft elementen uit bijna het hele spectrum van de Ierse folk, met uitstapjes naar swing, hotclub en jazz. Kenmerkend zijn de muzikale duels die beide accordeonisten (Sean Og Graham, Damian McKee) met elkaar uitvechten. Met de Ierse Bodran-kampioen (Eamon Murray) in de gelederen en de piano van Liam Bradley ligt een stevig muzikaal fundament klaar voor de vocalen van de veelbelovende Niamh Dunne. Beoga staat garant voor een energiek en bevlogen optreden waar de vonken vanaf springen.

Om het feest compleet te maken zullen The Fureys & Davey Arthur het podium betreden. Deze groep is al sinds hun oprichting een absoluut begrip in de folkwereld en wordt in één adem genoemd met The Dubliners. De band heeft gedurende hun 25-jarige carrière op alle grote podia en festivals ter wereld opgetreden. We zijn er van overtuigd dat Irish Unplugged met The Fureys & Davey Arthur een band in de gelederen heeft die in alle opzichten deze jubileumeditie op feestelijke en swingende wijze zal afsluiten.

Kaarten kosten E25,-

Kaartverkoop & Informatie (030) 2314544

of bestel via www.vredenburg.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE/