IBM

Nieuws

IBM annonceert unieke Cell Broadband Engine-wedstrijd voor studenten over de hele wereld

Van inspiratie tot innovatie, met geldprijzen voor de winnaars

Amsterdam - 5 ferbuari 2007 IBM annonceert vandaag een unieke programmeerwedstrijd voor studenten van het H.B.O. en de universiteit in 25 verschillende landen. Er zijn geldprijzen en awards beschikbaar voor de meest innovatieve toepassingen van de baanbrekende Cell/B.E.-microprocessor (Cell Broadband Engine*).

Door rechtstreeks te werken met de Cell/B.E.- microprocessor doen studenten niet alleen praktische ervaring met geavanceerde technologie op, maar verwerven zij ooktastbare, multi-disciplinaire capaciteiten, waarmee zij hun voordeel kunnen doen wanneer zij de arbeidsmarkt betreden. Om een toppositie te bereiken, moeten deelnemers hun beheersing van het theoretische en praktische gebruik van Cell/B.E.-technologieën demonstreren tijdens een online quiz waarin hun kennis van Cell/B.E.-wetenswaardigheden wordt getest. Vervolgens moeten zij een innovatief softwareprogramma ontwikkelen dat gebaseerd is op deze technologie.

"In de wereldeconomie van vandaag, is het vermogen om geavanceerde technologie, engineering en zakelijk denken in gelijke mate toe te passen een vereiste voor succes," zei Nick Donofrio, IBM Executive Vice President, Innovation and Technology. "Deze wedstrijd biedt studenten een unieke kans om de Cell/B.E.-microprocessor als uitgangspunt te nemen en zich vervolgens een voorstelling te maken van wat mogelijk is, gegeven hun eigen talenten en interesse. Zij zijn de vroegste gebruikers van deze geavanceerde technologieën en zijn het beste in staat om nieuwe kansen te ontdekken en de mogelijkheden daarvan volledig te benutten. Ik kijk nu al uit naar de resultaten."

Elke student van het H.B.O. of de universiteit die belangstelling heeft voor de Cell/B.E. University Challenge '07, kan zich aanmelden op de hiervoor bestemde website en klikken op de tab `Participate'. Op deze plek kunnen gebruikers de regels en veelgestelde vragen bekijken en een toepassing downloaden waarmee zij zich kunnen opgeven voor twee wedstrijden: een trivia-wedstrijd (Challenge 1 genoemd) en een wedstrijd waarmee geldprijzen te winnen zijn (Challenge 2 genoemd). De winnaars van Challenge 2 worden gekozen door een panel dat bestaat uit academici en IBM- specialisten. Zij ontvangen geldprijzen die variëren van $10.000 voor degene die de eerste plaats behaalt tot $2.500 voor degene die de vierde plaats behaalt. De winnaars worden gekozen uit twee wereldwijde regio's, waarbij er in elke regio dezelfde prijs wordt toegekend.1 De winnaars zullen later in het jaar bekend worden gemaakt.

De winnaars van Challenge 1 worden gekozen in de volgorde waarop de inzendingen met de juiste antwoorden zijn ontvangen.

Er zijn 25 landen uitgenodigd om deel te nemen aan de Cell/B.E. University Challenge '07. Het betreft onder meer de volgende landen:

Noord-Amerika en Latijns-Amerika: Brazilië, Canada (zonder Quebec) en de V.S. Europa en het Pacifisch Gebied: België, Tsjechië, China, Egypte, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, India, Ierland, Israël, Italië, Libanon, Nederland, Noorwegen, Roemenië, Rusland, Spanje, Zuid-Afrika, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk.

Alle informatie over voorwaarden, regels en vereisten en deelnameformulieren voor beide wedstrijden is te vinden op:

Informatie over de Cell Broadband Engine*

De revolutionaire Cell Broadband Engine*- microprocessor, die is ontwikkeld door IBM, Sony Computer Entertainment, Inc. en Toshiba Corporation, is een baanbrekend chipontwerp met acht synergetische processors en een centrale verwerkingskern, elk gebaseerd op de toonaangevende Power Architecture*-technologie van IBM. Cell B.E. is een "aanjager" van de grafisch intensieve toepassingen die een nieuwe generatie van visueel entertainment definiëren. Het biedt een verblindend snelle performance voor games en handheldapparaten, virtuele realiteit, draadloze downloads, real-time videochat, interactieve TV- shows en andere afbeeldings-intensieve computeromgevingen.

Een team van computerspecialisten van IBM, Sony en Toshiba heeft sinds maart 2001 samen gewerkt aan de ontwikkeling van de Cell/B.E.-microprocessor in een gezamenlijk ontwerp-centrum in Austin, Texas.

De wedstrijd wordt gehost door IBM met de ondersteuning van SCE and Toshiba.

Informatie over IBM

Meer informatie over IBM vindt u op http://www.ibm.com.

IBM
Ellis Zijlstra
IBM Communications
email: ellis_zijlstra@nl.ibm.com
phone: 0653240768


*IBM, Power Architecture are trademarks of IBM Corporation in the United States and/or other countries. "PLAYSTATION" is a registered trademark and "Cell Broadband Engine" is a trademark of Sony Computer Entertainment, Inc. Other company, product or service names may be trademarks or service marks of others. 1 Restrictions and local laws on prizes might apply in certain countries, in which case, merchandise amounting to the approximately the same will be awarded (Visit the contest website for additional details).