Politie Zeeland


---


O-363-2007 Vlissinger rijdt onder invloed
Omstreeks 21.35 gisteravond werd een 39-jarige Vlissinger betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed op de A58 ter hoogte van Kapelle toen hij werd staande gehouden door surveillerende agenten. De man moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

Z-364-2007 Inbraak in bedrijfspand
Tussen zondag 18.00 uur en maandagmorgen 08.00 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Van Kinsbergenlaan in Terneuzen.
De buit bestond uit een laptop en een geldbedrag van een paar honderd euro.

O-365-2007 Goesenaar beroofd van gsm, Goes
In de nacht van zondag op maandag een 62-jarige Goesenaar beroofd van zijn gsm. Hij raakte hierbij licht gewond aan zijn been en hoofd.
Hij liep rond 03.50 uur over de Schengestraat toen er plotseling van achteren een manspersoon op zijn rug sprong waardoor de Goesenaar voorover op de grond viel. De onbekende man pakte de gsm van de Goesenaar en ging er vervolgens vandoor.

Z-366-2007 Rijbewijs ingevorderd van motorrijder, Axel
Maandagmiddag heeft de politie het rijbewijs ingenomen van een 25-jarige motorrijder uit Axel.
Tijdens videosurveillance zagen agenten de motorrijder op de Langeweg in Axel met een snelheid van 192 km/pu (gecorrigeerd) rijden waarna ze de achtervolging inzetten. Aan het eind van de Tractaatweg kreeg hij een stopteken en werd hij aan de kant gezet. Zijn rijbewijs moest hij inleveren omdat hij meer dan 50 km te hard reed op een weg waar 100 km is toegestaan.

W-367-2007 Vrouw om het leven gekomen, Middelburg
Op de spoorwegovergang van de Schroeweg te Middelburg is maandagmiddag rond 15.30 uur een jonge vrouw om het leven gekomen toen ze werd geschept door een passerende trein. Haar ongeveer 2-jarige kindje die bij haar achterop de fiets zat, bleef ongedeerd.
Nadat een trein uit Vlissingen was gepasseerd, stak de vrouw, tegen de rijrichting in, de overgang over. Vermoedelijk heeft ze niet gezien dat er vanaf station Middelburg nog een trein aankwam en werd tijdens het oversteken door deze trein geschept. De vrouw is ter plaatse overleden aan haar verwondingen.
Mensen die getuige zijn geweest van het ongeval, kunnen voor slachtofferhulp vanavond terecht op het politiebureau Segeerssingel 10 te Middelburg.

(Als er meer informatie is, wordt dit bericht aangevuld)

---- --