Unilever NV



* Unilever Nederland sponsor Jong Oranje voetbalteam

Unilever Nederland sponsor Jong Oranje voetbalteam

05/02/2007 : Unilever Nederland is de nieuwe sponsor van Jong Oranje. Het contract dat Unilever aan de KNVB verbindt, is vandaag getekend door Frank Weijers, Director Home and Personal Care van Unilever Nederland, en Henk Kesler, Directeur Betaald Voetbal van de KNVB.

Unilever beschouwt de sponsoring van Jong Oranje als een verdieping van haar partnership met NOC*NSF. Ook ondersteunt Unilever hiermee de ambitie van het voetbalteam van Foppe de Haan om zich, voor het eerst in 50 jaar, te plaatsen voor de Olympische Spelen in Beijing in 2008. Daarvoor moet het voetbalteam als een van de eerste vier eindigen bij het EK Voetbal onder de 21 jaar dat in juni van dit jaar in Nederland plaatsvindt.

Voor Unilever is de sponsoring van voetbal een nieuwe stap in de uitvoering van haar vitaliteitsmissie. De merken van Unilever helpen mensen zich goed te voelen, er goed uit te zien en meer uit het leven te halen. Naast goede voeding en verzorging is ook bewegen een essentieel onderdeel van een vitaal leven. Frank Weijers van Unilever: "Nederlands voetbal kan sinds lange tijd weer meedoen aan de Olympische Spelen. Met de sponsoring van Jong Oranje associëren we ons met de ambitie van dit team. Bovendien versterken we hiermee de relatie tussen onze consumentenmerken en het corporate merk Unilever enerzijds en sport anderzijds. Daarnaast willen we ons nieuwe sponsorship gebruiken om met campagnes die zijn gerelateerd aan Jong Oranje de marktpositie van een aantal van onze merken in Nederland te verstevigen en uit te bouwen." Ook relatiebeheer speelt een belangrijke rol bij de invulling van het sponsorship van Jong Oranje.

De relatie tussen Unilever en Jong Oranje zal weinigen kunnen ontgaan. Zo zullen de merken Calvé en Rexona zich met Jong Oranje verbinden. Calvé doet dat met Calvé Pindakaas in de aanloop naar het EK Voetbal onder de 21 jaar in Nederland en Rexona op weg naar de Olympische Spelen van Beijing 2008.

Unilever Nederland :

Media Relations
Weena 455
3013 AL Rotterdam

T: +31 (0) 10 217 4844
Na 17.30 uur: +31 (0) 10 217 4000
F: +31 (0) 10 217 4843

press-office.rotterdam@unilever.com