Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen, 05-02-2007

Zaak Buinen in Opsporing Verzocht
Op dinsdag 6 februari besteedt het programma Opsporing Verzocht van de AVRO aandacht aan de dood van de 55-jarige Harm Frikken uit Buinen. De uitzending begint rond 21.50 uur op Nederland 1. In de rubriek Gezocht wordt aandacht besteed aan de zaak. Aan de kijkers wordt de vraag gesteld wie Harm Frikken tussen zaterdag 20 en dinsdag 23 januari nog heeft gezien of gesproken. Tevens wordt een aantal fotos getoond. Het levenloze lichaam van Harm Frikken werd op dinsdag 23 januari 2007 gevonden bij zijn woning in Buinen. Vanaf dat moment wordt er geprobeerd vast te stellen wat de doodsoorzaak is geweest. Een natuurlijke dood wordt nog steeds niet uitgesloten. De herhaling van het programma is op woensdagmiddag 7 februari rond 13.20 uur op Nederland 2.

Diefstal uit bedrijf
EMMEN Tijdens het afgelopen weekeinde is ingebroken bij een bedrijf aan de Westerbracht. Er werd een deur geforceerd waarna een aantal computers en beeldschermen werden weggenomen alsmede een flatscreen TV. Een 35-jarige man uit ter Apel deed namens het bedrijf aangifte van deze inbraak. De totale schade is nog niet vastgesteld. (07-110737)

Politie waarschuwt voor oplichter
VRIES / ZUIDLAREN Twee inwoners van Drenthe zijn het afgelopen weekeinde slachtoffer geworden van een oplichter. Vrijdag belde een ongeveer 30-jarige blanke man aan bij een bewoner aan de Leliestraat in Vries en vroeg om een bedrag van 33,30. Dat geld had hij nodig omdat de deur van zijn huis was dichtgevallen en hij er niet meer in kon. Nu moest hij geld hebben om iemand te betalen die deze deur kon openen. De politie was volgens hem geen optie omdat die een bedrag van ruim tweehonderd euro daarvoor vroeg. De man kreeg vijftig euro mee tegen de belofte dat hij s-avonds het geld terug zou brengen. Hetzelfde overkwam zondag een bewoner aan de Annerweg in Zuidlaren. Met hetzelfde verhaal kreeg de onbekende man een bedrag van 40,-. Ook dat geld werd niet teruggebracht. Vermoedelijk zijn in januari jl. in Emmen twee inwoners slachtoffer geworden van dezelfde truc. Eén van hen deed aangifte. (07-110662 / 07-110679)

Poging tot brandstichting
ZWINDEREN Een 58-jarige bewoonster aan de Stobbenakkerweg meldde bij de politie dat zowel zaterdag als zondag een poging is gedaan brand te stichten bij haar woning. Op zaterdagmiddag werd tussen 15.00 en 17.00 uur op een meter afstand van de voordeur een plastic zak in brand gestoken. In de nacht van zaterdag op zondag werd op het dak van haar auto brand gesticht, vermoedelijk met vuurwerk en opnieuw een plastic zak. Dit plastic hechtte zich aan het dak waardoor voor duizend euro schade ontstond aan de auto. De politie is op zoek naar getuigen. (07-110760)

Wit u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 12 80.