Politie Limburg-Zuid

Datum maandag 5 februari 2007

Heerlen; overval op taxichauffeur

In de nacht van zondag op maandag heeft een tot nu toe onbekende man een gewapende overval gepleegd op een 25-jarige taxichauffeur uit Heerlen.

De chauffeur, die ongedeerd bleef, liet omstreeks 02.20 uur op de Industriestraat in Kerkrade een man instappen, die aanvankelijk te kennen gaf naar Bocholtz te willen. Op de Locht wijzigde de man echter zijn bestemming en gaf de chauffeur opdracht naar Heerlen te rijden. Toen de taxi op de Palestinastraat in Heerlen was, trok de passagier plotseling een vuurwapen en bedreigde daarmee de chauffeur. Hierna moest de chauffeur uitstappen, de autosleutels in het contact laten zitten en zijn beurs achterlaten.

Nadat een poging van de overvaller om er met de taxi vandoor te gaan mislukte, liet hij de auto achter en verdween te voet.

De overvaller is een blanke man van 1,85 tot 1,90 mtr.. Hij heeft een slank postuur. en droeg een zwartblauwe basketballjas van het merk Magic en een spijkerbroek.

De politie is een onderzoek gestart.

Sittard; jeugdige verdachten straatroof aangehouden

De politie heeft zondagavond vier jongens van 15 en 16 jaar uit Sittard aangehouden, omdat zij verdacht worden van een straatroof, op de Tunnelstraat in Sittard eerder op de avond.

Slachtoffer van de straatroof was een 16-jarige Sittardse jongen, die omstreeks 20.20 uur op weg naar huis belaagd werd door enkele jongeren, die hem volgden en om geld en sigaretten vroegen. Toen het slachtoffer te kennen gaf dat hij niets bij zich had, bedreigden de jongens hem met een mes en eisten zijn gsm. Hierna zijn de jonge overvallers weggerend.

Later zijn zij aangehouden en ingesloten in verband met het onderzoek.

Maastricht; twee jongens slachtoffer van straatroof

Zondagmiddag omstreeks 17.20 uur vond er op de Theresiagang in Maastricht een straatroof plaats waarvan twee jongens uit Maastricht van 13 en 14 jaar, het slachtoffer werden.

De twee slachtoffers waren op de fiets en werden op zeker moment belaagd door enkele jongeren. Hierbij werden zij geduwd en geslagen. Uiteindelijk eisten de jongeren geld. Toen zij van een van de slachtoffers een beurs hadden weten te bemachtigen gingen zij er vandoor.

Later hield de politie twee 16-jarige plaatsgenoten van de slachtoffers als verdachten aan. Zij werden voor nader onderzoek ingesloten.

Geleen; aangehouden na aanrijding

Zondagmiddag heeft de politie een 50-jarige inwoonster van Echt-Susteren aangehouden omdat de vrouw ervan verdacht wordt onder invloed van alcohol een aanrijding te hebben veroorzaakt.

De aanrijding vond plaats omstreeks 14.40 uur op de Groenstraat in Geleen. De aangehouden vrouw maakte op de t-splitsing met de Martin Lutherkingplein een te grote bocht, waardoor zij in botsing kwam met een andere auto. Nadat de vrouw van de plaats van de aanrijding was weggelopen, hielden agenten haar even later in een woning in de buurt aan. Hierbij verzette zij zich.

Omdat een blaasproef mislukte, moest de vrouw een bloedproef ondergaan.

Nadat er tegen de vrouw proces-verbaal was opgemaakt werd zij weer in vrijheid gesteld.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --