Gemeente Son en Breugel


Deeltaxi Son en Breugel nu ook voor medische bezoeken

Vanaf 1 januari 2007 kan iedere inwoner van Son en Breugel de Deeltaxi voortaan ook gebruiken om bezoeken af te leggen aan arts, specialist of ziekenhuis. Voor dit vervoer gel-den dezelfde voorwaarden en beperkingen als voor het overige vervoer per Deeltaxi. Wat is de Deeltaxi?
Even een geheugensteuntje
De Deeltaxi Son en Breugel is een aanvulling op het bestaande openbaar vervoer en het vervoer per taxi. Het vervoer vindt plaats met gewone taxi's en taxibusjes door Taxibedrijf Botax te Valkenswaard. Iedere inwoner van de gemeente Son en Breugel kan gebruik maken van de Deeltaxi Son en Breugel. U deelt de Deeltaxi doorgaans met andere passagiers. Hierdoor duurt een rit met de Deeltaxi meestal wat langer dan met een gewone taxi. Daar tegenover staat dat, wanneer u alleen reist, een rit per Deeltaxi goedkoper is dan met een gewone taxi.

Voor wie is de Deeltaxi?
Iedere inwoner van Son en Breugel kan gebruik maken van de Deeltaxi. Wanneer u niet tot een speciale doelgroep behoort dan betaalt u het standaardtarief.
De volgende groepen komen in aanmerking voor een gereduceerde tarief:
- Inwoners met een functiebeperking;

- Inwoners die 65 jaar en ouder zijn.
Inwoners die tot een van deze groepen behoren komen alleen voor het gereduceerde tarief in aanmerking wanneer het inkomen beneden een bepaalde vastgestelde inkomensgrens ligt.

Waar kunt u naar toe gaan?
Het vervoersgebied van de Deeltaxi Son en Breugel omvat, inclusief onze gemeente, vijf zones. Met de Deeltaxi kunt u uw sociale contacten te onderhouden: bijvoorbeeld familie of vrienden bezoeken of naar de stad reizen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Dienstverlening Publiek, telefoonnummer 491491. Hier kunt u ook de Deeltaxi folder verkrijgen. U kunt ook contact opnemen met Taxibedrijf Botax te Valkenswaard, telefoon: 040- 2014000.