AutoRai

Nog meer luxe en comfort met Cadillac BLS Prestige

(2/5/2007)
Met de BLS Prestige voegt Cadillac een aantrekkelijk model toe aan het gevarieerde aanbod. Het optiepakket biedt de luxe van stijlvolle lederen bekleding en een DVD-navigatiesysteem met cd-speler, en dat voor slechts een fractie van de prijs van de afzonderlijke componenten.
Het Prestige pakket is per direct leverbaar op alle BLS-modellen, benzine- en dieseluitvoering, uitgezonderd de Sport Luxury. De Cadillac BLS Prestige 2.0 benzine is verkrijgbaar vanaf Euro 37.440.

De nieuwe Cadillac BLS vormt een aantrekkelijk en stijlvol alternatief in de premium middenklasse. Hij wordt nog aantrekkelijker als je zijn complete standaarduitrusting afzet tegen de prijs en met het Prestige pakket doet Cadillac hier nog een schepje bovenop. De BLS Prestige is verkrijgbaar in Business-, Elegance- en Sport-uitvoering. De waarde van het Prestige pakket bedraagt Euro 6.000, terwijl de klant er slechts Euro 1.650 voor betaalt, een consumentenvoordeel van Euro 4.350.

De voorwielaangedreven BLS combineert een uitgesproken design met uitstekende rijeigenschappen en een bijzonder stil interieur. Hij vormt bovendien een nieuwe mijlpaal voor Cadillac, met een optionele direct ingespoten common rail turbodieselmotor, die af fabriek wordt geleverd met een volledig onderhoudsvrij roetfilter. Net als de benzine-uitvoeringen (129 kW / 175 pk, 154 kW / 210 pk en 188 kW / 255 pk), levert deze turbodiesel (110 kW / 150 pk) de aansprekende rijdynamiek die de klant van Cadillac gewend is.

De BLS Business is standaard uitgerust met 16-inch lichtmetalen velgen, startonderbreker, front-, zij- en gordijnairbags, boordcomputer, met leder afgewerkt driespaaks stuurwiel met bedieningsknoppen, cruise control, airconditioning, audiosysteem met cd-speler en zeven luidsprekers en een 'Piano Black' interieur.

De BLS Elegance voegt daar nog aan toe: Cadillac's elektronisch stabiliteitsprogramma 'StabiliTrak', ruitenwissers met regensensor, een in acht standen elektrisch verstelbare stoel, dual-zone climate control en 17-inch lichtmetalen velgen. Het interieur is fraai afgewerkt met rood walnotenhoutfineer.

De Cadillac BLS Sport onderscheidt zich daarnaast door 18-inch lichtmetalen velgen en een verlaagd sportonderstel. Dit sportieve onderstel staat borg voor een dynamische handling, zonder concessies te doen aan het rijcomfort. Het interieur van de BLS Sport wordt geaccentueerd door diverse stijlelementen in aluminium en de ronde instrumenten op het dashboard zijn uitgevoerd met witte cijfers en rode naalden tegen een zwarte achtergrond.

De Sport Luxury-uitvoering is verkrijgbaar in combinatie met de 2.8 V6-motor en de 1.9 turbodiesel. Als aanvulling op de Sport-uitvoering is dit model uitgerust met Bi-Xenon koplampen en elektrisch verstelbare lederen stoelen met verwarming en geheugenfunctie voor voorkeursinstellingen.

De vanafprijs van de Cadillac BLS bedraagt Euro 35.790.