Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 5 februari

* TE HARD; DRIE MOTOREN IN BESLAG GENOMEN

Politiepersoneel van de Verkeerspolitie heeft zondagmiddag op de Provincialeweg N15 het rijbewijs en de motoren van drie motorrijders ingevorderd. Rond half vijf werden door een onopvallende surveillance drie motorrijders op de N15 'geklokt' met een snelheid rond de 230 km/uur. Op de Coloradoweg werd het drietal, een 20- en een 25-jarige Stellendammenaar en een 24-jarige man uit Ouddorp, staande gehouden. Na overleg met de Officier van Justitie werden de rijbewijzen en de motoren in beslag genomen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt. Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal dodelijke slachtoffers terug te dringen wordt door personeel van district De Eilanden, in samenwerking met de Verkeerspolitie, streng gecontroleerd op snelheid en alcoholgebruik. In het afgelopen jaar is gebleken dat door deze strenge en consequente controle het aantal slachtoffers is afgenomen.


* INBREKERS VERKOPEN KLEDING
Een 27-jarige vrouw en een 45-jarige man zijn in de nacht van zondag op maandag op de Westblaak aangehouden voor inbraak in een winkel. Rond half vier werd bij de politie gemeld dat er bij een winkel aan de Karel Doornmanstraat werd ingebroken. Na onderzoek bleek een ruit te zijn vernield waarna kleding was weggenomen. Een oplettende buurtbewoner gaf een signalement van de inbrekers, een man en een vrouw, op. Enige tijd later werd gemeld dat een man en een vrouw, naar later bleek twee Rotterdammers van 45 en 27 jaar oud, op de Oude Binnenweg kleding aan het verkopen waren. Politiepersoneel trof het tweetal op Westblaak aan. Zij bleken in het bezit van kleding afkomstig uit de winkel aan de Karel Doormanstraat. Ze zijn ingesloten voor nader verhoor.


* AANHOUDINGEN NA ONENIGHEID OP VOETBALVELD

ROTTERDAM-ZUIDERPARK- Politiemensen stelden zondagmiddag om vier uur na een melding dat er onenigheid was bij een voetbalclub aan de Oldegaarde direct een onderzoek in. Getuigen hadden gemeld dat mogelijk twee betrokkenen in het bezit waren van een vuurwapen. Bij aankomst zagen zij twee mannen die aan het gegeven signalement voldeden, zij, beiden Rotterdammers en 19 en 23 jaar oud, werden direct aangehouden. Bij de 19-jarige verdachte werd tijdens de fouillering een geladen vuurwapen gevonden, de andere verdachte had een mes bij zich. Een 25-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel meldde bij het politiepersoneel dat hij op het voetbalveld mishandeld was en een tand verloren had. Hierop hielden politiemensen een 38-jarige Rotterdammer aan voor mishandeling. Alledrie de verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn in gesloten voor verhoor. De wapens zijn in beslag genomen.


* BRAND IN WONING; TWEE VUURWAPENS AANGETROFFEN

KRALINGEN-CROOSWIJK - In een woning aan de Linker Rottekade brak zondagavond brand uit. Daar het een uitslaande brand betrof werd door de brandweer het sein 'grote brand' gegeven. Met groot materieel werd de brand bestreden. De brand is vermoedelijk het gevolg van het feit dat er in de gang gesleuteld werd . De bewoners zijn door personeel van de GGD direct behandeld in verband met ademhalingsmoeilijkheden. Door de brand werd de gehele woning verwoest. De aangrenzende percelen liepen rook- en waterschade op.
Tijdens het blussen zijn twee vuurwapens aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Naar de herkomst van deze vuurwapens wordt een nader onderzoek ingesteld.


* VIER VERDACHTEN INBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft vier verdachten aangehouden voor het plegen van een inbraak. Zondagmiddag rond kwart over drie kregen politiemensen een inbraakmelding bij een supermarkt aan het Binnenhof. De gewaarschuwde agenten zagen vier verdachten weglopen, omsingelden hen en hielden ze aan. De verdachten, twee Rotterdamse meisjes van 14 jaar en 15 jaar, een Rotterdamse jongen van 15 jaar en een 17-jarige jongen uit Eindhoven, zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek.