Provincie Groningen

aan Stichting Pleegwijzer Provincies Groningen en Drenthe schenken EUR 5000,- aan Stichting Pleegwijzer 5 februari 2007

Stichting Pleegwijzer krijgt van de provincies Groningen en Drenthe een extra bedrag van EUR 5.000,-. Gedeputeerden Ineke Mulder (provincie Groningen) en Anneke Haarsma (provincie Drenthe) maakten dit vanmorgen bekend tijdens de werkconferentie van de Stichting Pleegwijzer in het ICO in Assen. Zij overhandigden daar een cheque aan het bestuur van de Stichting.

Het geld is bedoeld om de stichting te ondersteunen bij het uitvoeren van activiteiten voor pleegouders. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de aanschaf van kleding en leenmateriaal zoals kinderfietsen of het organiseren van themadagen.

De provincies ondersteunen het initiatief van stichting Pleegwijzer om deze dag te organiseren. In Groningen en Drenthe zijn zo'n 750 pleeggezinnen actief (500 in Groningen en 250 in Drenthe). Pleegouder zijn betekent nogal wat en daarom is het werk van de stichting erg belangrijk. Door een extra schenking te doen willen de provincies laten zien dat zij dit werk waarderen.

In Stichting Pleegouders is eind vorig jaar in Noord-Nederland gestart. De stichting ondersteunt pleegouders in Groningen en Drenthe en helpt hun belangen te behartigen. Vanmorgen waren ruim 100 pleegouders en zo'n 150 pleegkinderen aanwezig tijdens de bijeenkomst waar zij konden deelnemen aan diverse workshops over pleegzorg. Pleegouders konden met elkaar van gedachten wisselen en knelpunten waar zij tegenaan lopen inventariseren. De kinderen konden tijdens het programma voor de ouders deelnemen aan allerlei workshops van het ICO.

5 februari 2007