Gemeente Alkemade


Eerste spade bouwrijp maken De Bloemen

05-02-2007

Op 1 februari 2007 is gestart met het bouwrijp maken van het plangebied De Bloemen. Onder grote belangstelling van omwonenden, toekomstige bewoners, partners, medewerkers en pers nam het college van burgemeester en wethouders van Alkemade de spade ter hand om zo symbolisch een start te maken.

In deze fase worden alle zaken uit de bodem verwijderd zoals betonnen funderingen, vloeren, resten van rioleringen, wegen enzovoort. Het terrein wordt vervolgens opgeschoond en er wordt gestart met het graven van de cunetten voor de wegen met daarin de rioleringen, drainage en funderingsmateriaal voor de toekomstige verhardingen. De bouwpercelen worden daarna geëgaliseerd en rond medio mei kan de bouwaannemer beginnen met heiwerkzaamheden waarna gebouwd kan worden. Ongeveer in maart 2008 start het woonrijp maken. Dit gebeurt, net als de bouw in fases. Het totale project zal vermoedelijk begin 2009 zijn afgerond.

Voor meer informatie over de dagelijkse gang van zaken van het bouwrijp maken kunt u contact opnemen met de heren Van Male en/of Van Vliet. Zij zijn dagelijks op het terrein aanwezig en gehuisvest in de directiekeet. Deze keet staat op het bouwterrein. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de heer Oldenhof van de gemeente, tel. (071) 332 72 28.