Politie Groningen

Maandag 5 februari 2007

Provincie Groningen, 05-02-2007

Groningen: verdachte brandstichtingen Oosterpark aangehouden

De politie heeft zondag een 30-jarige man uit Groningen aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij de brandstichtingen van afgelopen tijd in de Oosterparkwijk. De verhoren met de verdachte zijn in volle gang en het onderzoek van de politie wordt voortgezet. Hierbij is nog steeds de hulp van de buurtbewoners nodig. Eerder zijn naar aanleiding van verspreide brieven ook al enkele bruikbare tips bij de politie binnen gekomen. Deze tips hebben mede tot de aanhouding geleid. Graag zou de politie nog willen weten wie er vlak voor, tijdens of vlak na de brandjes in de buurt van de brandjes zijn gezien. We zijn vooral op zoek naar signalementen en/of personalia om op die manier meer getuigen op te sporen en meer bewijs te kunnen verzamelen. Getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

In de periode vanaf donderdag 18 januari 2007 hebben in de Oosterparkwijk ruim tien brandjes bij voordeuren plaatsgevonden.

Groningen: politie pakt inbreker na bedrijfsinbraak

De politie heeft zondagavond op de Korrebrug een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. Een 39-jarige man uit Groningen was getuige van de inbraak in een bedrijf aan de Ulgersmaweg. Hij zag de Stadjer weglopen en belde direct de politie. Met behulp van het signalement van de getuige wist de politie de verdachte in te rekenen. De man bleek verwondingen aan zijn handen te hebben. Bij nader onderzoek bleek een ruit te zijn geforceerd. Ook trof de politie voor en in het bedrijfspand bloedsporen aan. De Stadjer werd ingesloten op het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: cameratoezicht helpt bij aanhouding geweldpleger

De politie heeft zondagnacht op de Grote Markt een 25-jarige man uit Eelde aangehouden voor mishandeling. De Drent was samen met een neef betrokken bij onenigheid met een groepje personen in de Peperstraat. Op dat moment werd geen bemoeienis van de politie gewenst. Even later werd op de cameras van het cameratoezicht geconstateerd dat de verdachte wederom betrokken was bij een vechtpartij op de Grote Markt. Met behulp van de camerabeelden kon worden vastgesteld dat de Eeldenaar een 20-jarige Stadjer meerdere keren had geslagen. Door de klappen liep het slachtoffer kneuzingen aan zijn jukbeen op. De verdachte werd ingesloten op het politiebureau. Hij zal vandaag worden gehoord. Het slachtoffer heeft al aangifte gedaan.

Marum: politie zoekt eigenaar fiets

De politie is op zoek naar de eigenaar van een blauw/zwarte herenfiets. De fiets is gevonden aan de Hoornweg in Marum. De fiets is slachtoffer geworden van vernielingen. Dit is gebeurd in de nacht van 21 op 22 januari. In het slot van de fiets zat een sleutelbos met meerdere sleutels. De rechtmatige eigenaar kan zich bij de politie melden.

In dezelfde nacht moest ook een bushokje het ontgelden. Hieruit was een poster weggenomen en een tl-buis vernield. De schade aan het bushokje bedraagt tenminste 1000 euro. Een 15-jarige jongen uit Marum is diezelfde avond aangehouden voor vernieling van het bushokje. Later moesten ook drie andere jongens uit Marum, allen 16 jaar, zich melden aan het bureau. Het viertal bleek naast de fiets en het bushokje ook nog een ruit te hebben vernield en een in de berm geplaatste wegafzetting op de rijbaan te hebben geplaatst. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: valse melding

De politie heeft zondagavond aan de Grintweg in Winschoten een telefoon in beslag genomen. De 44-jarige bewoner had die avond meerdere keren de politie gebeld, omdat hij het niet eens was met de werkwijze van de politie. Een aantal keren gebruikte hij hiervoor ook het alarmnummer 112. Zijn telefoon is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Sellingen/Vledderveen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft zondag op de Lammerweg in Sellingen het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige motorrijder uit Veendam. De man reed met een snelheid van 155 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Op de Ontsluitingsweg in Vledderveen reed een 24-jarige automobilist uit Valthermond met een snelheid van 110 km/uur. De maximum toegestane snelheid is daar 50 km/uur. Ook hij moest zijn rijbewijs inlveren. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.

Muntendam: gewonde automobilist bij bermongeval

Een 24-jarige automobilist uit Veendam is zaterdagavond in Muntendam gewond geraakt. De man wilde een cd uit het dashboardkastje pakken en raakte hierdoor in de berm. Na een stuurcorrectie kwam hij tot stilstand tegen een boom. De man is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie startte in november 2006 de campagne gebruik je hoofd, niet je airbag gestart. Deze campagne is gericht op de hoeveelheid eenzijdige ongevallen die vaak ontstaan door onoplettendheid. Meer informatie over deze campagne is te vinden op www.gebruikjehoofd.nl.