Healthcity

Topmaand voor fitnessketens!

HOOFDDORP, Nederland, February 5 /PRNewswire/ --
Fitnessketens in Nederland en België hebben overuren gedraaid om het aantal aanmeldingen te verwerken. Het aantal inschrijvingen is flink toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Januari blijkt de tijd om alle goede voornemens in de praktijk te brengen. Fitnessketen HealthCity spreekt over een historische maand met ruim elf duizend inschrijvingen, een toename van 19 ten opzichte van vorig jaar.

Goede voornemens als stoppen met roken, afvallen en meer bewegen blijken voor veel mensen redenen om zich massaal in te schrijven. De grote toestroom komt bovenop het grote aantal Nederlanders en Belgen dat reeds lid is van een fitnessclub. In Nederland zelfs 15,5 van de bevolking boven 15 jaar, aldus een recent onderzoek van Cfk, in opdracht van IHRSA de wereldwijde brancheorganisatie voor fitness clubs.

De marktleider in de Benelux, HealthCity International (90 clubs), spreekt zelfs van een absoluut record aantal aanmeldingen. In totaal schreef deze vrijetijdsketen in januari 11.601 nieuwe clubleden in. "Het unieke all inclusive concept van HealthCity, waarbij faciliteiten zoals fitness, tennis, groepslessen, kinderopvang, sauna, frisdranken en zonnebank inbegrepen zijn in één lidmaatschap, blijkt aan te spreken", aldus Jan Middelkamp, Operations Directeur bij HealthCity.

Niet alleen HealthCity heeft een drukke maand achter de rug, ook de clubs van Achmea, Fitness First en Clubsportive hebben een topmaand beleeft. Een mogelijke reden voor de toename is ook de aanpassing in de voorwaarden van veel sportscholen. Veel fitnesscentra hebben tegenwoordig naast lange termijn lidmaatschappen (minimaal een jaar) ook korte termijn lidmaatschappen in de aanbieding. "Bij ons kiest 32 een lidmaatschap voor 6 maanden, maar toch nog 15 voor een lidmaatschap van twee jaar. De consument heeft kortom meer keuzemogelijkheden", aldus Middelkamp.

De fitnessbranche in de Benelux maakt een tijd van explosieve groei door met veel nieuwe clubs en ook een toenemende diversiteit aan mogelijkheden. Tegenwoordig kan de consument kiezen uit een rijk aanbod van all in clubs, clubs voor alleen dames en low price fitnesscentra, vanaf enkele euro's per week. Dit maakt fitness en bewegen breed toegankelijk.

Contact:

Meer informatie: Jan Middelkamp (International Operations Directeur), Daalmeerstraat 24, 2131 HC Hoofddorp, Mobiel: +31-6-51-50-84-37, Email: janmiddelkamp@healthcity.nl