Gemeente Stein


Aanvraag gehandicaptenparkeerplaatsen
05-02-2007

Bij de Gemeente Stein worden regelmatig aanvragen ingediend voor een gehandicap-tenparkeerkaart. Met een gehandicaptenparkeerkaart mag men gebruik maken van een invalidenparkeerplaats. De kaart is in de regel vijf jaar geldig en bestaat uit twee onderdelen t.w. bestuurder en passagier.

Gebleken is echter dat veel aanvragen afgewezen (moeten) worden omdat bijvoorbeeld de GGD (keuring) negatief adviseert, met andere woorden, er is geen medische indicatie om voor een kaart in aanmerking te komen.

Voorwaarden om in aanmerking te komen

Bestuurder
U bent bestuurder van een motorvoertuig op meer dan twee wielen of een brommobiel.
U hebt een medisch aantoonbare loopbeperking van langdurige aard, waardoor u met eventuele hulpmiddelen, niet in staat bent een afstand van meer dan 100 m. aan één stuk te voet te overbruggen. Via een keuring bij de GGD worden de ernst van uw beperking bekeken, zij adviseren ons hierover.

Passagier
U voldoet aan bovenstaande criteria maar bent voor het vervoer van deur tot deur, continu afhankelijk van de bestuurder die u vervoert.

Dit zijn de criteria waaraan u moet voldoen, voldoet u hier niet aan dan komt u niet in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Info
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met afdeling publiekszaken tel. 046-4359238.