Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Twee mannen onder invloed raken van de weg

Olburgen, 05-02-2007 o De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (03/02) twee mannen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een 39 jarige man uit Doesburg reed rond 00.15 uur over de Olburgseweg toen hij in een flauwe bocht de macht over het stuur verloor, met zijn auto op de kop sloeg en in een weiland terecht kwam. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau gaf ademanalyse 1.2 promille aan. De man liep lichte verwondingen op, zijn auto raakte total loss. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding.

Vlak achter de man uit Doesburg raakte een bekende van hem, een 42 jarige man uit Rheden van de weg, mogelijk door hetgeen voor hem gebeurde. Zijn auto belandde in een naast de weg gelegen heg. Hij kwam met de schrik vrij. Hij bleek ook teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf 1.1 promille aan. In zijn auto werd een mes gevonden, dit is in beslag genomen. De man kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed, het veroorzaken van een aanrijding en een proces-verbaal voor het illegaal in bezit hebben van een mes.