Productschap Margarine



01.02.2007

MVO overleg Partnerschap Palmolie

5 februari a.s. organiseert het productschap een overleg met de MVO-bedrijven over het publiek-private partnerschap Palmolie. In dit partnerschap werken bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden uit Nederland, Maleisië en Indonesië samen om de markttoegang van palmolie te verbeteren.

Activiteiten binnen het partnerschap betreffen o.a. verbetering van voedselveiligheids en kwaliteits-normen en verduurzaming van de palmolie productie door ondersteuning van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO) en speciale aandacht aan de kleine boeren (de zgn. smallholders).

De bijeenkomst zal de projectvoorstellen bespreken waarover het Partnerschap in zijn eerstvolgende bijeenkomst zal besluiten. Ook zal worden stilgestaan bij de bijdrage vanuit de MVO-sector aan de review die dit jaar zal plaatsvinden van het Partnerschap en zal een inventarisatie worden gemaakt van ideeën voor toekomstige activiteiten binnen het Partnerschap.

In maart is er een technische bijeenkomst van het Partnerschap, waarna er in mei de formele vergadering van het Partnerschap in Nederland zal plaatsvinden.

Voor meer informatie over de MVO-bijeenkomst en het Partnerschap kunt u contact opnemen met Ronald Zwart, unit manager Duurzame Productie en Marktinformatie, telefoon nummer 070-3195165 / 06-10723071, email zwart@mvo.nl.