De zonnebloem

Persbericht

Breda, 12 december 2006

Capaciteit voor 250 jonge reizigers
Zonnebloem presenteert 12 vakanties voor gehandicapte jongeren

De wintersportsfeer van Winterberg proeven, een stedentrip naar Berlijn of een weekje cruisen over de rivieren van Nederland en Duitsland. Het vakantieprogramma van de Zonnebloem is zeker niet alleen voor ouderen bedoeld. Ook reislustige jongeren met een handicap onder de 45 jaar zijn bij de Zonnebloem aan het juiste adres. Onder de noemer de Zonnebloem LinQ presenteert de vrijwilligersorganisatie voor het komende jaar maar liefst twaalf georganiseerde jongerenvakanties in binnen- en buitenland. De eerste groepsreis is met een luxe touringcar naar Winterberg en vertrekt 5 februari aanstaande.

In totaal is plaats voor 250 zieke en lichamelijk gehandicapte vakantiegangers en 250 vrijwilligers. Zo hebben zij bijvoorbeeld keuze uit een excursietrip naar Berlijn, Winterberg of Spanbroek en een relax-vakantie met het splinternieuwe vakantieschip Ms de Zonnebloem of naar Lemele. Niet alleen de samenstelling van het reisgezelschap tot 45 jaar is anders dan bij de reguliere Zonnebloemvakanties, ook het programma en het type vakantie is helemaal afgestemd op wat jongeren willen. Bij de excursiereizen is het programma dan wel vastgelegd, maar gasten zijn vrij om aan een onderdeel mee te doen, of er zelf op uit te trekken. Vrijheid, blijheid staat voorop bij de Zonnebloem LinQ.

Hoewel de kostprijs door de noodzakelijke aanpassingen, extra voorzieningen en (medische) begeleiding aanzienlijk hoger is, betalen de vakantiegangers voor een aangepaste Zonnebloem LinQ vakantie marktconforme prijzen: ongeveer 400,- euro voor een geheel verzorgde week, inclusief verzekeringen en annuleringsregeling. Dat is mogelijk omdat de Zonnebloem de meerkosten voor haar rekening neemt. Door de actie Zonnebloemvakanties en andere financiële steun van donateurs, ondersteunende leden en sponsors worden deze (jongeren) vakanties bekostigd.

De Zonnebloem LinQ vakanties zijn bedoeld voor mensen met een fysieke beperking tot 45 jaar die afhankelijk zijn van intensieve zorg en verpleging. Jongeren die door hun slechte gezondheid en mobiliteitsproblemen niet zelfstandig op vakantie kunnen. Tijdens de
jongerenvakanties van de Zonnebloem staat een team van deskundige begeleiders en verpleegkundige verzorgers 24 uur per dag klaar. Het gaat om vrijwilligers in dezelfde leeftijdscategorie.

Voor de winterreis naar Winterberg zijn nog plaatsen beschikbaar. Mensen die zich voor een vakantie willen aanmelden, kunnen daarvoor terecht bij de afdeling Vakanties van Nationale Vereniging de Zonnebloem in Breda, tel. (076) 564 63 50. Meer informatie: www.zonnebloemlinq.nl.


---