Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Benefietvoorstelling Op de Geest voor Roparun

Theatersportverening steunt het behoud en de verbetering van de kwaliteit van terminale zorg

Zondag 4 februari speelt TSV Op de Geest om 13:30 uur een theatersportwedstrijd voor het goede doel. De opbrengst van deze voorstelling komt ten goede aan de Roparun. Roparun is de langste non-stop estafetteloop van de wereld van Parijs naar Rotterdam ten behoeve van de kwaliteit van de terminale zorg voor zieke mensen. Het motto is "leven toevoegen aan dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Voorbeelden zijn oa. gratis verblijf in (aangepaste) vakantiehuisjes, realiseren van diverse projecten in hospicehuizen en kinderafdelingen van ziekenhuizen. Stichting Running Nijmegen organiseert de deelname van het Nijmeegse team aan de Roparun. Een kaartje kost ¤ 8,50. Reserveren kan bij het Lindenberg Theater : tel. 024 - 327 37 37.

Ook vorig jaar speelde Op de Geest voor Roparun in een uitverkochte zaal in het (toen nog) Steigertheater. Het publiek was laaiend enthousiast en bracht een bedrag bij elkaar van ¤ 760,- Dit jaar hoopt de organisatie op een nog hogere opbrengst omdat Op de Geest in het grotere Lindenbergtheater speelt.

De samenwerking tussen Roparun en Op de Geest is het initiatief van een van de spelers van Op de Geest: Lisa van den Heuvel. Zij heeft in 2005 de Roparun zelf meegelopen. 'Ik vond het zo'n geweldige ervaring en het doel is fantastisch. Toen bedacht ik dat ook Op de Geest Roparun zou kunnen steunen en heb ik iedereen overgehaald om een benefietvoorstelling te spelen. Daar was overigens niet veel overtuigingskracht voor nodig. Iedereen was onmiddellijk enthousiast.

NK Theatersport
Op 3 en 4 maart organiseert Op de Geest het Nederlands Kampioenschap theatersport in het Lindenbergtheater in Nijmegen. De beste acht teams van Nederland gaan met elkaar de strijd aan om de titel. Meer info: www.nktheatersport.nl

Wat is theatersport?
Twee teams van elk (in het algemeen) vier spelers dagen elkaar uit tot het improviseren van korte scènes. De toeschouwers bepalen waar de scènes over gaan; locatie, sfeer, emotie en (relatie tussen de) personages. Deskundige rechters voorzien de afgeleverde scènes van een rapportcijfer, vaak in samenwerking met het publiek. Het team met de meeste punten is de winnaar. De grootste winnaar is echter het publiek.
Op de Geest is de langst bestaande theatersportvereniging van Nijmegen.

Iedereen die op de hoogte wil blijven van de speeldata van Op de Geest kan zich inschrijven voor de Op de Geest Mailinglist via : www.opdegeest.nl.

Websites waar U meer informatie kan vinden over de Roparun : www.roparun.nl of www.runningnijmegen.nl

Zondag 4 februari 2007
13:30 uur
Lindenberg Theater
Ridderstraat 23
6511 TM Nijmegen
024 - 327 37 37