Politie Haaglanden

Persberichten 4 februari 2007

Haaglanden, 04-02-2007

Veeldrinkers in Den Haag
Den Haag De politie ontnam dit weekend vijf automobilisten hun rijbewijs. Zij hadden allen veel te veel gedronken. Een 20-jarige man uit Bleiswijk reed 3 februari om 03.30 uur op de Raamweg door rood licht én blies 675 ugl. Een 33-jarige man uit Den Haag liep 3 februari om 22.50 op de Verwoldestraat tegen de lamp toen hij 950 ugl blies na een bijna-aanrijding. Een 43-jarige Hagenaar maakte het 4 februari om 03.45 uur wel heel bont toen hij op de Neherkade tegen het verkeer inreed en vervolgens 1015 ugl blies. Een Haagse van 47 jaar oud reed 4 februari om 03.30 slingerend over de Obrechtstraat en toen agenten haar aan de kant zetten, blies ze 815 ugl. De d laatste in deze rij is een 33-jarige man uit Zoetermeer, die 4 februari om 00.50 uur op de Juliana van Stolberglaan 720 ugl blies. De limiet voor alcoholgebruik in het verkeer ligt op 235 ugl.

Man steelt 400 aan make-up
Den Haag - De politie arresteerde 3 februari om 15.30 uur een 24-jarige man uit Den Haag. Hij had in een speciaal geprepareerde tas voor 400,- aan make-up spullen weggestopt. Hij ontkende dat hij de producten wilde stelen, maar ze bij gebrek aan winkelmandjes in zijn tas had gestopt.

Man rijdt door na ongeval met letsel
Den Haag - Aan de Hooftskade reed 2 februari om 23.45 uur een auto een voetganger aan. De auto reed vervolgens door. Een andere automobilist kon het kenteken noteren en belde 112. Agenten die bij de plaats van het ongeval aankwamen, vonden daar op de weg een 24-jarige man hevig bloedend aan zijn hoofd. Ambulancepersoneel constateerde een schedelbasisfractuur, armfractuur en kneuzingen. Dankzij de oplettende bestuurder kon de politie de automobilist die doorreed opsporen en aanhouden. Zijn auto en rijbewijs zijn in beslag genomen en de verdachte zit vast voor nader verhoor.

Inbraak loopt spaak
Den Haag - De politie ging 4 februari om 00.20 uur naar aanleiding van een melding naar een huis aan de Beresteinlaan. Drie mannen klommen over een schutting en de melder hoorde vervolgens breekgeluiden. Agenten hielden in de aangewezen tuin een man uit Rijswijk en Den Haag (beide 20 jaar) aan, samen met een 23-jarige Hagenaar. Ook vonden ze inbrekerswerktuigen zoals een breekijzer, hamer en een map met messen. Toen agenten de braakschade aan de deur wilden opnemen, roken zij een sterke henneplucht. Later betraden zij het pand en vonden in de kelder een hennepkwekerij met ongeveer 250 planten. De hennepkwekerij is ontruimd en de mannen die er probeerden in te breken zitten nog vast.

Ponypacks onder bestelbus
Den Haag - Toen politieagenten 2 februari om 22.40 uur reageerden op een melding van ruzie op straat, gooide een man snel iets weg achter het wiel van een geparkeerde bestelbus op de Newtonstraat. De agenten bekeken wat de man daar weggooide en vonden vijf ponypacks (verpakkingen van cocaïne) en een blikje bier, waarop ze de man op grond van de Opiumwet aanhielden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Abri vernield, vier aanhoudingen
Leidschendam De politie hield vrijdag 2 februari om 21.00 uur twee Hagenaars in de leeftijd van 21 en 22 jaar en twee vrouwen in de leeftijd van16 tot 22 jaar uit Den Haag op de Kolfschotenlaan aan. Een getuige zag de groep een abri op de Heuvelweg vernielen. Doordat een getuige het signalement duidelijk aan de politie door gaf konden agenten de vier aanhouden.

Gewond na aanrijding
Voorburg - Een 14-jarig meisje uit Voorburg raakte vrijdag 2 januari om 18.00 uur op de Frans Mortelmanstraat gewond na een aanrijding. Een 47-jarige automobilist uit Den Haag kon de Voorburgse, die plotseling met haar fiets overstak niet meer ontwijken. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen.

Gesnapt
Voorburg - Politieagenten zagen zaterdag 3 februari om 02.30 uur op de Parkweg een fietser rijden die door twee jongens tot stoppen gedwongen werd. De fietser, een 17-jarige man uit Zoetermeer, vertelde aan de agenten dat de twee jongens hem bedreigden en hij zijn fiets moest afgeven. De agenten hebben de twee 17-jarige jongens, beiden uit Zoetermeer aangehouden. Zij krijgen een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen straatroof
Voorburg - Een 12-jarige jongen uit Voorburg stond vrijdag 2 februari omstreeks 15.30 uur te wachten voor een drogist aan het Koningin Julianaplein toen hij werd aangesproken door een man die vroeg hoe laat het was. De Voorburger pakte zijn mobiele telefoon uit zijn jaszak om te kijken hoe laat het was. Plotseling rukte de man de mobiele telefoon uit de hand van de jongen. De verdachte stapte in een groene Opel, die met een bestuurder erin stond te wachten en reed weg. De verdachte is een Noord afrikaanse man met een slank postuur en zwart kort haar. Hij droeg een zwart petje, een blauwe spijkerbroek en een zwart vest met het logo "Jeans Armani" erop. De verdachte had een opvallend litteken op zijn wang. De politie zoekt naar getuigen van dit voorval. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij de opsporing van desbetreffende auto en dader? Belt u dan met 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via nummer 0800-7000.

Rijden onder invloed
Wassenaar - Politieagenten zagen zondag 4 februari om 02.45 uur op de Spelderslaan twee mannen op een scooter rijden waarvan er een geen helm op had. De agenten controleerden de beiden mannen en roken een alcohollucht bij de bestuurder van de scooter. De bestuurder, een 17-jarige man uit Wassenaar, blies aan het bureau 555 ugl. De bestuurder krijgt een proces verbaal voor het rijden onder invloed, de bijrijder, een 18-jarige man uit Wassenaar, krijgt een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Politie zoekt getuigen straatroof tas
Rijswijk De politie zoekt getuigen van een diefstal van een tas. Een 75-jarige Rijswijkse fietste 3 februari om 11.00 uur over de Sparrelaan toen een man op een racefiets haar inhaalde en haar tas uit de fietsmand voorop trok. De man is lichtgetint en heeft een lang en slungelig postuur en geen gezichtsbeharing. Opvallend was dat de man een witte gebreide muts droeg met een pompoentje erop. De politie zoekt getuigen die kunnen helpen bij de opsporing van de daders. U kunt bellen met 0900-8844. U kunt ook uw informatie anoniem doorgeven, via nummer 0800-7000.

Inbreker van koude kermis thuis
Rijswijk Een 15-jarige bewoner van een huis aan de Julianastraat meldde 3 februari om 23.30 uur bij politie dat iemand probeerde in te breken. Kort daarvoor was er tot drie keer toe aan de voordeur aangebeld, waar de jongen niet op gereageerd had. Hij ging toch maar even kijken en toen hij niets vreemds zag, ging hij weer naar bed. Terug in zijn slaapkamer zag hij iemand op het balkon staan en in een steeg naast hun tuin nog een tweede persoon. Hij kon een beschrijving geven van beide mannen, waarop de politie hen enige tijd later kon staande houden. Bij de fouillering kwam een breekijzer bij één van de twee verdachten uit de jaszak vandaan. Hierop hielden de agenten de twee mannen (beide 18 jaar uit Den Haag) aan.

Kentekenplaat niet zichtbaar én slok op
Monster Agenten controleerden 3 februari om 01.24 uur een auto omdat de kentekenplaat niet goed zichtbaar was. De automobilist, een 23-jarige man uit Den Haag rook naar alcohol, dus de agenten lieten hem blazen. De Hagenaar blies 480 ugl, wat aangezien hij een beginnend bestuurder is, inhoudt dat hij gelijk zijn rijbewijs op het bureau kon achterlaten.

Autospiegel tegen achterwerk
s-Gravenzande Een 30-jarige man uit Monster kwam 3 februari om 00.45 uur onzacht in aanraking met de spiegel van een voorbijrijdende auto. Samen met een vriend had hij een feestje aan de Groeneweg bezocht, toen op de Maasdijk een auto hen van achteren met hoge snelheid naderde. De man werd nog net op tijd door zijn vriend weggetrokken, maar de autospiegel raakte hem nog wel met dusdanig veel kracht dat de spiegel sneuvelde en de man klachten aan zijn onderrug overhield. De automobilist reed hierna door. De politie zoekt naar getuigen van dit voorval. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij de opsporing van desbetreffende auto en automobilist? Belt u dan met 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via nummer 0800-7000.

32.000 gestolen van baas
Delft De politie kreeg 2 februari 16.00 uur melding dat een werkgever aan de Kleveringweg één van zijn werknemers vasthield omdat hij met de pinpas van het bedrijf geld had verduisterd. De verdachte, een 25-jarige man uit Wateringen bekende en gaf aan met het geld schulden te hebben afbetaald, twee autos te hebben gekocht en het geld verder aan kleding en (spel)computers te hebben uitgegeven. De politie hield de man aan, nam beide autos in beslag en onderzoekt de zaak verder.

Oproep getuigen: straatroven
Delft Een 34-jarige Delftenaar was 2 februari om rond 23.40 uur behoorlijk ontdaan door een overval op de Provincialeweg. De man fietste daar toen vijf mannen zijn bagagedrager grepen en hem omsingelden. Ze vroegen om zijn portemonnee, telefoon en voelden in al zijn zakken. Eén van de vijf mannen had een pistool, dat hij een paar keer in de lucht afvuurde toen de groep er vandoor ging. De knallen waren echter zeer zacht, wat aanduidde dat het geen echt pistool betrof. De Delftenaar omschrijft de groep als lichtgetinte mannen van rond de 20 jaar met kort krullend haar en allen in donkere jassen en broeken gekleed.

Vier buitenlandse studenten moesten 3 februari om 01.05 uur hun mobiele telefoons en portemonnees afgeven aan drie mannen, waarvan één een vuurwapen bij zich droeg. Hij schoot het wapen eenmaal af en het betrof hier waarschijnlijk een alarmpistool. De vier studenten (Drie 23-jarige vrouwen uit Italië, Oostenrijk en Portugal en een 22-jarige man uit Oostenrijk) liepen aan de Poptahof Noord toen de drie mannen hen overvielen. Zij omschrijven de overvallers als tussen de 20 en 30 jaar, normaal postuur en gekleed in donkerkleurige wijde broeken en sweaters met capuchon.

De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over beide straatroven. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij de opsporing van de verdachten? Belt u dan met 0900-7000. U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven, belt u dan met M: Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Alcoholcontrole: geen enkele bekeuring
Zoetermeer De politie hield 3 februari tussen 18.00 en 23.00 uur op de Amerikaweg een alcoholcontrole. 684 automobilisten deden een blaastest en allen mochten zonder een bekeuring hun weg vervolgen.

Lastige jeugd aangepakt
Zoetermeer Politieagenten hebben zaterdag avond om 21.00 uur een 21-jarige man aangehouden in de omgeving van de Dirc van Doortogenlaan omdat hij overlast veroorzaakte en zich recalcitrant gedroeg. De man die onder invloed van drank en mogelijk drugs was, wist zich in eerste instantie los te rukken maar kon later worden aangehouden. De man maakte deel uit van een groep die de politie al langere tijd op het oog heeft.