Drunen: overlast van quadcrossers

Drunen, 04-02-2007

Zaterdagmiddag vanaf 15.30 uur kwamen er tal van overlastmeldingen bij de politie binnen over een groep van 15 tot 20 quads. De meldingen kwamen vooral uit Drunen en Elshout. Veel wandelaars met kinderen en fietsers ondervonden veel hinder van de quadrijders. Een aantal van hen hebben er melding van gemaakt dat ze opzij moesten springen om niet te worden aangereden. Een man met een paard aan de hand had de grootste moeite om na het passeren van de groep zijn paard in bedwang te houden.

De groep quadrijders reed over fietspaden, bermen, weilanden en op de openbare weg met het hoge snelheden. Er werden zelfs snelheden ver boven de 120 km/u bereikt.

De groep was gekleed in nagenoeg identieke kleding, voornamelijk blauw/witte jacks. De politie heeft getracht de groep bestuurders te controleren en te laten stoppen maar gelet op de gevaarzetting voor het overige verkeer en de zeer hoge snelheden werd van verdere achtervolging afgezien.

De politie wil graag weten wie deze groep quadrijders kent. Of ze ergens heeft zien vertrekken, of verzamelen. Met alle informatie, die van harte welkom is, kunt u terecht bij de politie op telefoonnummer 0900-8844. De politie wil graag een einde maken aan dit overlastveroorzakende en storend verkeersgedrag. De aanpak hiervan valt binnen de aanpak van hufterig verkeersgedrag.