Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Vorden - brand in bedrijfspand met woning Zondagochtend (04/02) is in een bedrijfspand met bovengelegen woning aan de Burgemeester Galleestraat een grote brand ontstaan.

De brand werd rond 07.45 uur ontdekt door de krantenbezorgers. De brandweer kwam met 6 wagens ter plaatse om de brand te blussen. Er bleek niemand in het pand aanwezig te zijn. Rond 8.30 uur was de brand geblust. Het pand liep aanzienlijke schade op. De brand is vermoedelijk ontstaan in de kelder. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Wilp - bestuurder rijdt onder invloed tegen lantaarnpaal De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (04/02) een 24 jarige bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed.

Surveillerende agenten troffen de man rond 04.45 uur naast zijn auto op de Wilpsedijk. De man verklaarde richting Deventer te zijn gereden toen hij ter hoogte van de kruising met de Voordersteeg met de rechtervoorkant van zijn auto tegen een lantaarnpaal is gereden. Zijn auto raakte hierbij behoorlijk beschadigd. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij werd aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1.2 promille aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Klarenbeek - ongeval letsel Een 39 jarige man uit Warnsveld is zaterdagcohtned (03/02) gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom reed.

De man reed rond 9.00 uur vanuit Apeldoorn over de Zutphenseweg toen hij volgens eigen zeggen bezig was met de zonneklep in de auto in verband met de erg laagstaande zon. Hij stuurde daarbij naar rechts en botste tegen een boom. Zijn auto maakte hierna een slinger en belandde aan de overzijde van de weg. De bestuurder is met rug, nek en maagklachten naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto is afgesleept.

Eerbeek - inbraak woning Zaterdagavond (03/02) is bij een bovenwoning aan de Stuijvenburchstraat ingebroken.

De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 17.00 en 21.30 uur. Een geldbedrag, een spelcomputer en een nieuwe damesjas is weggenomen. Om binnen te komen, is de buitendeur vernield. De politie verzoekt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844.
---- --