Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

Duivense verdacht van diefstal repen chocolade

Duiven - De politie heeft vrijdagmiddag een 14-jarige Duivense aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het meisje zou omstreeks 14:00 uur bij een supermarkt in Duiven vier chocoladerepen gestolen hebben. De politie heeft het meisje aangehouden en de chocoladerepen zijn teruggegeven aan de winkel. Tegen de Duivense is proces-verbaal opgemaakt en ze is overgedragen aan bureau HALT.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

Duivenaar verdacht van reizen zonder vervoersbewijs

Duiven - De politie heeft vrijdagochtend een 15-jarige Duivenaar aangehouden. De politie in Duiven nam de Duivenaar over van de Spoorwegpolitie. De jongen was omstreeks 10:55 uur gecontroleerd in de trein op het traject Arnhem-Winterswijk ter hoogte van Duiven. Ter plaatse bleek dat de 15-jarige niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs en dat hij zich niet kon identificeren. De Duivenaar is verzocht uit de trein te stappen op station Duiven en overgedragen aan de politie. Deze heeft hem vervolgens aangehouden en proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er verder met de jongen gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd


Andelst - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige Zettenaar. Agenten zagen omstreeks 20:50 uur de man rijden over de Prins Hendrikstraat in Andelst. Uit de blaastest bleek dat de man teveel gedronken had en uit de ademanalyse bleek hij een alcoholpromillage had van 1,10. Aangezien de Zettenaar een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Bij beginnend bestuurders ligt de alcohollimiet namelijk op een promillage van 0,2 en wordt het rijbewijs ingevorderd bij een promillage van 0,81 of hoger. Tevens kreeg de man een rijverbod voor vier uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053