Politieberichten stad Utrecht


Utrecht: Vechten op straat

UTRECHT - Een 17-jarige jongen uit Utrecht is zaterdag 3 februari aangehouden voor vechten op straat. Surveillerende agenten stuitten omstreeks 22.15 uur op de Potterstraat op twee groepen van ongeveer tien personen. Er was duidelijk spanning tussen de groepen en de agenten zagen dat de 17-jarige jongen tot drie keer toe een ander sloeg. Hij is direct aangehouden, waarna de rust weer terug keerde.

Rijbewijs kwijt

DE MEERN Op de Mereveldlaan is zaterdag omstreeks 20.40 uur 35-jarige automobilist uit De Meern aangehouden. Agenten zagen de man in zijn auto over het fietspad rijden en besloten hem te controleren. Hij had gedronken en werd aangehouden voor rijden onder invloed. Ademanalyse wees uit dat de man 825 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Gevochten in winkel

UTRECHT In een warenhuis aan de Rijnkade heeft zaterdag 3 februari omstreeks 17.25 uur een vechtpartij plaatsgevonden. Toen de politie ter plaatse kwam, was de vechtersbaas al weg. Het bleek dat even daarvoor een beveiliger een man had aangesproken over een drankje dat hij niet wilde betalen. De man sloeg de beveiliger daarop neer en kon ontkomen omdat hij nog zes vrienden bij zich had. Signalement: zeer donker getinte man, kort zwart krullend haar, 1.70 1.75 meter lang, norse gezichtsuitdrukking en droeg een zwart lederen driekwart jas.

De politie doet onderzoek en vraagt getuigen te bellen met de politie van het district Paardenveld, via tel: 0900-8844.

Op de vlucht

UTRECHT - Tijdens een politiecontrole op de Lange Jansstraat zaterdagmorgen 3 februari trok een 23-jarige inwoner van Barneveld de aandacht door met zijn auto hard achteruit te rijden en er met hoge snelheid vandoor te gaan. De politie zette omstreeks 06.00 uur de achtervolging in en zag dat de man met gedeeltelijk gedoofde verlichting diverse verkeersovertredingen beging. Op de Simplonbaan raakte hij een verkeersbord en vloog hij uit de bocht. De man werd aangehouden, bleek geen rijbewijs te hebben, onder invloed van alcohol te zijn (650 ug/l) en nog detentie tegoed te hebben. Hij is ingesloten.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Een 16-jarige jongen uit Maarssen is zaterdag 3 februari aangehouden op verdenking van inbraak uit een auto.

Omstreeks 02.05 uur zag een agent buiten diensttijd op de Biltstraat twee jongens hard bij een auto vandaan rennen. Hij zag ook dat beide jongens achtervolgd werden door omstanders en dus rende ook de agent mee. Een omstander kon de 16-jarige jongen op de Sweelinckstraat aanhouden en droeg hem over aan de agent. Die seinde de meldkamer in, waarna surveillerende agenten de jongen hebben overgebracht naar het politiebureau. Van de geparkeerde auto bleek de ruit te zijn ingeslagen. De Maarssenaar is ingesloten, de andere verdachte is ontkomen.

Aanhoudingen drugs

UTRECHT Vrijdagavond en zaterdagmorgen 3 februari heeft de politie in een café aan de Predikherenstraat veertien aanhoudingen verricht voor het overtreden van de Opiumwet.

De politie beschikte over informatie dat in het café gedeald zou worden en deed onderzoek. Vrijdagavond zagen agenten dat door één van de bezoekers van het café drugs verkocht werd aan mensen op straat. Vier kopers werden aangehouden. Hierna besloot de politie tot een instap in het café. Er waren vijftien bezoekers aanwezig die allen gefouilleerd werden. Negen mannen, één uit Bilthoven en acht uit Utrecht, hadden soft- en of harddrugs op zak en werden aangehouden. Vijf verdachten hadden een gebruikershoeveelheid op zak en werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. Vier verdachten met een grotere hoeveelheid wit poeder (vermoedelijk cocaïne) op zak, werden ingesloten voor nader onderzoek. Hiervan zit nog één verdachte, een 38-jarige man uit Utrecht, vast. Hij wordt verdacht van handelen in drugs. De drugs in beslag genomen en wordt getest. Ook de aanwezige medewerker van het café werd aangehouden, maar hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Op last van de burgemeester is het café gesloten.

Jongens aangehouden

UTRECHT - Twee jongens uit Utrecht, van 13 en 14 jaar oud, zijn vrijdagavond 2 februari aangehouden voor poging van diefstal van een fiets en bromfiets. De politie kreeg omstreeks 20.55 uur de melding dat er zou worden ingebroken in een keet bij de Korfoedreef. Agenten die ter plaatse kwamen zagen nog net twee jongens wegrennen. Ze konden in de kraag worden gevat. Eén van de jongens had inbrekerswerktuig op zak. Achter de keet stond een bromfiets met een vernield slot. Ook vonden de agenten een fiets met een vernield slot. Beide vervoersmiddelen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld van het feit dat hun kinderen zijn aangehouden.

Auto-embleem

VLEUTEN - Omstanders hebben vrijdagavond 2 februari op de Rembrandtlaan twee verdachten van vernieling aangehouden.

Omstreeks 20.35 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens een embleem van een auto hadden gestolen. Het tweetal uit Vleuten, van 13 en 15 jaar, kon door omstanders in de kraag worden gevat. Ze zijn overgedragen aan de politie die hen in overleg met de ouders naar Bureau Halt heeft doorverwezen.

Beroving

UTRECHT - Een 19-jarige man uit Utrecht is vrijdagmorgen 2 februari slachtoffer geworden van een beroving op de Van Asch Van Wijckskade.

De man liep tussen 05.45 en 06.00 uur van de Voorstraat naar de Van Asch Van Wijckskade en zag ter hoogte van de kruising met het Begijnekade een groepje van vier mannen op straat staan praten. Twee van de mannen liepen op de 19-jarige man af en spraken hem aan. Vervolgens kreeg de 19-jarige man klappen in zijn gezicht en toen hij zijn spullen niet af wilde geven, werd hij op de grond geduwd en getrapt. De man liep been- en gezichtsletsel op.

Signalementen: Beide mannen waren blank, ongeveer 18 - 21 jaar oud. Verdachte 1 was tussen 180 en 195 cm lang, normaal postuur, kort donkerblond haar. Verdachte 2 had zwart haar. Beiden spraken goed Nederlands.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via tel: 0900-8844.

Geweld

UTRECHT Een 19-jarige man uit Utrecht is vrijdag aangehouden voor het mishandelden van een plaatsgenoot.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten werd op de hoek Potterstaat Neude. Agenten kwam ter plaatse en zagen dat medewerkers van de parkeerbrigade zich over het slachtoffer ontfermd hadden. De man, een 24-jarige Utrechter, had een forse hoofdwond en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een andere medewerker van de parkeerbrigade had de 19-jarige verdachte vast. Die is aangehouden en was in het bezit van een boksbeugel. Hij is in verzekering gesteld. De aanleiding voor het geweld is nog niet bekend.

Verkeersongeval

UTRECHT Op de Croeselaan heeft vrijdag 2 februari een aanrijding plaatsgevonden waarbij een motorrijder gewond is geraakt.

Omstreeks 17.05 uur kreeg de politie de melding dat een motorrijder gewond was geraakt, nadat hij ten val was gekomen bij een uitwijkmanoeuvre. Het bleek dat een 36-jarige bestuurder van een bestelauto (uit Amsterdam) over de Croeselaan in de richting van de Van Zijstweg reed en op het laatste moment van rijstrook wisselde. Een 43-jarige motorrijder uit Rhenen die in dezelfde richting reed, probeerde de bestelauto te ontwijken, maar dit lukte niet. Beide voertuigen botsten en de motorrijder kwam ten val. Met pijn in het hoofd is de man per ambulance naar het UMC vervoerd.

Babbeltruc

UTRECHT Een 69-jarige man uit Utrecht is vrijdagmiddag 2 februari bestolen. De verdachte gebruikte een babbeltruc om bij de man in de woning te komen.

Omstreeks 12.30 uur belde een vrouw aan met een bloemetje voor de man. Ze werd binnengelaten en maakte een praatje. Aan het einde van het gesprek vroeg ze of ze wat geld kon krijgen voor de bus. De man gaf haar wat kleingeld en liet de vrouw uit. Bij terugkomst zag hij dat er een groot contant geldbedrag uit zijn portemonnee was gehaald. Hij deed aangifte.

Signalement:

Vrouw met zeer donkere huidskleur, zwart haar opgestoken naar achteren, ongeveer 22-23 jaar oud, slank postuur. De vrouw droeg een zilveren ringetje in de neus, zilveren oorringen, gouden armband, een spijkerbroek, zwart strak truitje en zwarte jas.

Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie, via tel: 0900-8844.