Politieberichten district Heuvelrug, 12.10 uur

Bedreigers aangehouden Wijk bij Duurstede
WIJK BIJ DUURSTEDE Zondagochtend 4 februari omstreeks 01.40 uur heeft de politie twee jongemannen (17 en 20 jaar uit Zeist en Doorn) aangehouden wegens bedreiging.

Na een melding dat iemand zou zijn bedreigd met een mes in de omgeving van de Veldpoortstraat, is de politie ter plaatse gegaan. Op basis van het signalement van de aangever konden agenten op de Zandlaan twee jongens aanhouden. Zij zijn ingesloten op het bureau. De aanleiding van de bedreiging is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed
VEENENDAAL Vrijdagavond 2 februari om 18.35 uur heeft de politie een 54-jarige man uit Veenendaal op de Oleander aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man 705 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij is heengezonden met een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal.

Onder invloed met nepwapen
WIJK BIJ DUURSTEDE Zaterdagochtend 3 februari om 03.40 uur heeft de politie op de Van Lynden Van Sandenburgweg een 22-jarige man uit Langbroek aangehouden wegens rijden onder invloed. Tijdens een alcoholcontrole bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Omdat hij niet verder mocht rijden, verplaatste een agent zijn auto en zag in de auto een nepvuurwapen liggen. Dit nepvuurwapen is in beslag genomen. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 470 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd, omdat hij een beginnend bestuurder was. De man is heengezonden met een rijverbod en een proces-verbaal voor beide overtredingen.

Graffitipleegsters aangehouden
VEENENDAAL Vrijdagavond 2 februari omstreeks 21.20 uur heeft de politie twee meisjes uit Veenendaal (13 en 15 jaar) aangehouden wegens het plegen van graffitti op een wc aan de Corridor. De dames zouden met twee andere onbekende meisjes met een zwarte stift graffiti hebben aangebracht. De beide meisjes zijn overgebracht naar het bureau en in overleg met de ouders voorgedragen voor HALT. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Harddrugs
VEENENDAAL Zaterdagochtend 3 februari omstreeks 02.20 uur heeft de politie in een horecagelegenheid aan de Markt een 17-jarige jongen uit Ochten aangehouden wegens het in bezit hebben van harddrugs. Medewerkers van de horecagelenheid schakelden de politie in toen zij de drugs opmerkten. De drugs zijn in beslag genomen. De jongen is ingesloten op het bureau.