Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 1 februari 2007

Embargo tot 4 februari, 18.00 uur

Amsterdam Airport Schiphol neemt estafettestokje over

Schiphol College opgericht voor
jonge mensen zonder opleiding

Om de kans op een baan voor jongeren te vergroten, heeft Amsterdam Airport Schiphol het 'Schiphol College' opgericht. Gerlach Cerfontaine, president-directeur Schiphol Group, heeft op 4 februari het estafettestokje overgenomen en is daarmee de zesde estafetteloper in de Amsterdamse race voor kansarme jongeren.

Het estafettestokje is een initiatief van VNO-NCW Regio Amsterdam in samenwerking met het Platform Arbeidsmarkt en Onderwijs in Amsterdam (PAO). Sinds december 2005 geven Amsterdamse werkgevers dit stokje aan elkaar door. Wie het aanneemt, zal extra inspanningen verrichten om de kans voor jongeren op een stageplaats of baan te vergroten. Op 4 februari heeft burgemeester Job Cohen van Amsterdam het stokje overgedragen aan Gerlach Cerfontaine. Dit gebeurde in het Amsterdamse Concertgebouw, waar Schiphol het concert van meesterpianist Maurizio Pollini aangreep om haar relaties te kunnen vertellen over het nieuwe initiatief.

De extra inspanning van Amsterdam Airport Schiphol bestaat uit de oprichting van het Schiphol College. Jonge mensen zonder afgeronde opleiding in de regio Castricum - Leiden - Amsterdam - Zaanstad kunnen zich voor dit college aanmelden en een mbo-diploma halen. Ze worden opgeleid voor een baan op de luchthaven. Tijdens hun studie zullen zij bij bedrijven op locatie Schiphol werkervaring opdoen in de vorm van stages en leerbanen. In feite is het nieuwe Schiphol College een bedrijfsschool. Daarin zullen de op de luchthaven gevestigde bedrijven, de gemeenten, onderwijsinstellingen en centra voor werk en inkomen intensief samenwerken.

De 24-uurs dynamiek van de luchthaven schept veel soorten banen: van techniek tot horeca, van stewardessen tot beveiliging- en bagagemedewerkers, van ict'ers tot vrachtafhandelaren. De leerbanen die via het Schiphol College worden aangeboden zijn dan ook heel divers. In 2007 wordt gestart met 40 extra stageplaatsen en minimaal 20 leerbanen. Met het Schiphol College hoopt Amsterdam Airport Schiphol de komende jaren vele jongeren aan een baan op de luchthaven te helpen

Voor het opvragen van een foto van de overhandiging van het estafettestokje en