AEGON

Start van de Right to Play Run 2007

Op 4 februari 2007 om 12.00 uur gaat de 3e editie van de Right To Play Run van start, vanaf het AEGONplein in Den Haag. Op deze dag zullen 600 medewerkers van AEGON 5 of 10km hardlopen of 5km wandelen, over een afgezet parcours.

Dit jaar wordt voor de derde keer de Right To Play Run georganiseerd. Na de eerste 10km wordt de bal doorgegeven aan de volgende loper, zo wordt er tijdens de Run een afstand van ongeveer 1200 kilometer afgelegd. Daarbij worden alle kunstijsbanen in Nederland aangedaan, om uiteindelijk te finishen op 9 februari tijdens het WK Allround in Heerenveen. Op de kunstbanen wordt het geld opgehaald dat door kinderen bij elkaar is geschaatst tijdens de actie âSchaats mee voor Right To Playâ. Tijdens de actie âSchaats mee voor Right To Playâ probeerden kinderen zoveel mogelijk gesponsorde rondjes te schaatsen voor Right To Play.

Beide acties zijn gekoppeld aan het Rhino Camp in Oeganda. In dit vluchtelingenkamp voert Right To Play sinds juli 2002 het SportWorks programma. In het kamp wonen 26.000 vluchtelingen. Sport en spel activiteiten helpen kinderen in het kamp bij een gezonde fysieke, emotionele en sociale ontwikkeling. Ook wordt de capaciteit van de lokale gemeenschap versterkt, omdat lokale volwassenen een rol in het project kunnen krijgen als coach.

AEGON wil samen met Right To Play een ultieme uitdaging met de medewerkers aangaan om hen fit, vitaal en energiek te houden of te maken. Het middel waarmee zij dit voor ogen heeft is de Right To Play Run 2007. AEGON wil zijn medewerkers motiveren om deel te nemen door een zeer uitgebreid voortraject aan te bieden. In oktober is het gehele traject van start gegaan. Medewerkers die mee willen lopen, konden hun conditie laten testen. Na de Run wordt die test herhaald. Op de 4 locaties van AEGON in Nederland hebben de deelnemers een aantal gezamenlijke trainingen achter de rug. Aan de deelnemers wordt een kleine bijdrage gevraagd en de deelnemers kunnen ook zelf sponsoren zoeken. Uiteindelijke doel: zoveel geld mogelijk geld inzamelen voor Right To Play

Right To Play is een humanitaire organisatie die sport en spel inzet om de levens van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld te verbeteren. Right To Play wordt hierin gesteund door vele atletenambassadeurs. Zij weten als geen ander wat sport voor je kan betekenen en ze zijn ook een rolmodel voor de kinderen in de projecten. De Nederlandse Schaatswereld draagt Right To Play een warm hart toe. Zo zijn onder andere Ireen Wüst, Barbara de Loor, Bart Veldkamp, Jeroen Straathof, Marathon Team Asics/Right To Play, Marathon Team Viks Parket, Marathon Team Zuidema, Carl Verheijen en Falko Zandstra ambassadeur van Right To Play.