Persberichten

Zeeland, 04-02-2007

OOSTERSCHELDEBEKKEN:

Diefstal uit woning, Yerseke

Gisteren tussen 17.30 en 20.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Magnolialaan in Yerseke.

Tijdens afwezigheid van de bewoners werd een raam geforceerd en zo konden inbrekers zich toegang tot de woning verschaffen. De woning werd doorzocht en uit het pand werden veel sieraden weggenomen, evenals een geldbedrag van enkele duizenden euro's. Ook werden vernielingen gepleegd in de woning. De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat onderzoeken of er sporen van de daders zijn achtergebleven in de woning.

Belgische chauffeur aangehouden

Omstreeks 00.20 uur vannacht is een 31-jarige man uit Brussel aangehouden door de Zeeuwse politie.

De man reed in een personenauto over de Middelburgsestraat in Goes toen hij een stopteken kreeg van twee agenten. Toen hij zijn rijbewijs moest laten zien bleek dat hij dit niet bij zich had en ook kon de man zich niet legitimeren. Hierop is de 31-jarige aangehouden. Tijdens zijn fouillering op het politiebureau werd een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen bij de man. Hiervan deed hij afstand. De man heeft een verklaring afgelegd en is weer op vrije voeten gesteld. Hij kreeg nog wel een boete van 50 euro. Later die nacht, omstreeks 03.12 uur, kwam er een melding binnen bij de meldkamer van de Zeeuwse politie dat de chauffeur van een personenauto getankt had zonder te betalen bij een benzinepomp langs de A58. Surveillerende agenten zagen de auto met het door een getuige genoemde kenteken aan komen rijden en zij hebben de auto laten stoppen. Nu bleek dat de verdachte in deze zaak dezelfde 31-jarige man was die zich eerder op de avond niet kon legitimeren. Een 21-jarige p
laatsgenoot wordt als medeplichtig beschouwd in deze zaak en hij is derhalve ook aangehouden en ingesloten in een politiecel in het huis van bewaring Torentijd. Hij bleek ook een hoeveelheid softdrugs op zak te hebben. De zaak wordt vandaag verder behandeld door de Zeeuwse politie.

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

In de Lange Nobelstraat in Zierikzee is vannacht rond 00.45 uur een 19-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland betrapt op het rijden onder invloed.

De man had bijna vier keer zoveel gedronken dan is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen door de politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij mag zich binnenkort verantwoorden voor een rechter.

Man aangehouden wegens zedendelict

Omstreeks 02.25 uur vannacht heeft de Zeeuwse politie een 31-jarige Goesenaar aangehouden.

De man wordt er van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan een zedendelict. Een 17-jarige meisje uit de gemeente Goes is hiervan het slachtoffer geworden. De man zou haar hebben gedwongen mee te lopen naar de Oostwal en zou daar onzedelijke handelingen met het meisje hebben gepleegd, tegen haar wil. Op een gegeven moment zag het meisje een jongen langslopen en daar is ze naartoe gerend. Deze jongen was zo vriendelijk het meisje op te vangen en haar verder te begeleiden naar het centrum, waar het meisje aangifte heeft gedaan bij surveillerende politieagenten. De langslopende jongen is in deze zaak een belangrijke getuige, de politie wil daarom graag met hem in contact komen. Hij was gekleed in een donker gekleurde jas. Hij had korte blonde haren en was ongeveer 20 jaar oud. De politie vraagt hem zich te melden op het politiebureau in Goes, of te bellen met 0900-8844.

Dronken bestuurder rijdt andere auto aan

Op de Hogezoom in Renesse zagen surveillerende agenten vannacht rond 01.25 uur, een 46-jarige Portugese automobilist, zijn auto tegen een andere geparkeerd staande auto rijden.

De man werd door de agenten aangesproken op zijn rijstijl en toen roken zij dat de man behoorlijk aan Bacchus geofferd had. Van hem is een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij ruim vier keer teveel had gedronken. De man had geen rijbewijs bij zich en ook geen identiteitskaart. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man bleek in de gemeente Schouwen Duiveland te verblijven en bij onderzoek in zijn verblijfplaats kwam er toch een paspoort tevoorschijn. De man moet zijn rijbewijs inleveren bij de politie. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De personenauto waar de Portugees tegenaan is gereden liep een kapot achterlicht op.

Jonge graffitispuiters aangehouden

Wolphaartsdijk is wat graffitispuiters armer deze dagen.

In de Vliedbergstraat, de Villa Novastraat en de Lepelstraat werden, rond eind januari, graffitis gespoten op de skatebaan, bomen, een fiets, lantaarnpalen, verkeersborden en woningen (leegstaand). De daders zijn betrapt en hebben zich op het politiebureau gemeld. Daar zijn ze verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongens zijn afkomstig uit de gemeente Goes en ze varieren in leeftijd tussen 14 en 16 jaar. Zij mogen zich binnenkort voor een kinderrechter verantwoorden. Zij verklaarden allemaal dat ze wel bereid zijn om de schade te vergoeden, maar dat zij hiertoe niet in staat zijn. De rechter zal hierover verder beslissen.

WALCHEREN:

Vier jongens aangehouden wegens beroving

Omstreeks middernacht fietsten twee Vlissingers naar het centrum van hun woonplaats om daar te gaan stappen.

In de Nieuwstraat fietsen zij langs een viertal jongens die bij elkaar staan te kletsen. Op het moment dat beide Vlissingers ( 19 en 22 jaar oud) langs hen fietsen krijgt de 19-jarige een klap met een hard voorwerp tegen zijn hoofd. Hij wordt tegengehouden door een van de vier jongens en kan niet meer verder fietsen. Twee jongens komen bij hem staan en eisen geld van de 19-jarige. Dit geeft hij niet af en hij wordt tegen zijn oog geslagen, ook wordt zijn fiets tegen de grond getrapt. De 22-jarige wordt verbaal bedreigend toegesproken door de andere twee. Op een gegeven moment rijdt er een politiebusje de straat in en de vier belagers sprinten er vandoor, zonder buit. Zij komen enige tijd later twee 'bikers' tegen van de Zeeuwse politie. Die vinden het vreemd dat die vier zo door de stad rennen en gaan op onderzoek uit. Dan wordt duidelijk dat die vier zojuist hebben geprobeerd twee Vlissingers te beroven en de 'bikers' gaan achter de vermoedelijke daders aan. Op de Hellingba
an kunnen de vier worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het bureau van politie en later ingesloten in een politiecel in Torentijd. De vier hebben al wel verklaringen afgelegd, maar sommigen zeggen dat ze niets met de beroving te maken hebben, anderen hebben hun aandeel inmiddels bekend. De vier verdachten betreffen een 18-jarige, een 16-jarige, een 17-jarige en nog een 16-jarige Vlissinger.

Voorlopig zitten de vier nog vast.

ZEEUWSCH-VLAANDEREN:

Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt

Op de Zoutlandsedijk in Kloosterzande is vannacht rond 04.15 uur een 18-jarige automobilist uit de gemeente Hulst betrapt op het rijden onder invloed. De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim vierenhalf keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs, dat hij net drie maanden in zijn bezit had, is alweer ingenomen. Hij mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

Dronken Schot aangehouden

Surveillerende agenten in de Dijkstraat in Terneuzen hoorden omstreeks 02.28 uur vannacht een hoop kabaal.

Zij zagen een man tegen een buitenspiegel van een geparkeerde auto aan trappen. De man werd meteen aangehouden wegens vernieling en openbare dronkenschap. Het betrof een 20-jarige man uit Schotland die behoorlijk te diep in het glaasje had gekeken. Hij kreeg een bekeuring van 250 euro. De schade die de man aan de auto heeft veroorzaakt zal hij ook vergoeden.