Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda zaterdag 3 februari

BREDA, 3 februari 2007

Meisje beroofd van tas en telefoon

ETTEN-LEUR: Op vrijdagavond liep een 17-jarige meisje uit Etten-Leur omstreeks 20.15 uur over de Banakkerstraat. Opeens kwam er een man uit een brandgang. Hij griste haar mobiele telefoon, waarmee het meisje aan het bellen was, uit haar handen. Hierna eiste hij haar tas. De man liep hierna weg in de richting van de Roode Poort. Het meisje belde bij een woning aan waarna de man begon te rennen. Hier is de politie gealarmeerd. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie kreeg op vrijdagavond melding van mishandeling aan de Kerkstraat. Een 51-jarige vrouw zou door haar 44-jarige vriend onder andere in het gezicht zijn geslagen in hun woning in het centrum van Etten-Leur. De man is aagehouden en in verzekering gesteld. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Man mishandeld door onbekenden

BREDA: Een 26-jarige man uit Breda stond op vrijdagavond om 23.45 uur op een parkeerplaats aan de Veldsteen met een bekende, toen hij werd aangesproken door een man. De man stelde een vraag en vond het antwoord niet vriendelijk. Hij werd hierop erg boos en begon de Bredanaar te mishandelen. Hierna kwam er nog een persoon die de Bredanaar ook mishandelde. Hij werd over zijn hele lichaam geslagen en geschopt. Op een gegeven moment kwam hij ten val en hielde de twee op met mishandelen. Het slachtoffer heeft verwondingen in zijn gezicht en op zijn lichaam. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Vrouw mishandeld in horecagelegenheid

ETTEN-LEUR: Op zaterdag om 01.30 uur waren een 27-jarige vrouw en een 18-jarige vrouw uit Etten-Leur aanwezig in een horecagelegenheid aan de Oude Bredaseweg. Een hen bekende man viel hen lastig. Toen de 27-jarige vrouw de man verzocht weg te gaan sloeg hij haar in het gezicht en greep haar hardhandig bij de borst. Ook de 18-jarige vrouw is in het gezicht geslagen. Beide vrouwen hielden letsel over aan de mishandelingen. De eigenaar van de hoecagelegenheid heeft de man de zaak uit gezet. Hierbij bedreigde de man de eigenaar en mede-eigenaar. Ze hebben beide aangifte gedaan van bedreiging. De politie heeft ook aangifte opgenomen van de vrouw en getuigen gehoord.

Rustige horecanacht

BREDA: In de horecanacht van vrijdag 2 februari was het erg rustig in het uitgaangsgebied. Er hing over het algemeen een ontspannen sfeer.

Een 24-jarige man uit Rotterdam is op vrijdagavond aangehouden aan de Visserstraat. De man had harddrugs in bezit en werd hiermee betrapt in een horecagelegenheid. De politie hield de man aan en nam de drugs in beslag. Hij is verhoord en in vrijheid gesteld onder voorwaarde dat hij zich die avond niet meer in het centrum zou begeven. Korte tijd later werd hij in de Potkansstraat gezien, terwijl hij harddrugs gebruikte. De politie hield de man aan en nam de drugs in beslag. De man is na verhoor op zaterdagochtend in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

De politie hield op zaterdag om 02.37 uur een 24-jarige man uit Breda aan voor drugshandel. De man werd gezien in de Tolbrugstraat, waar hij zich verdacht gedroeg. Bij aanhouding bleek hij in bezit van meerdere verpakkingen harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen en de man is na verhoord met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Om 04.25 uur is zaterdag een 38-jarige Bredanaar aangehouden in de Schoolstraat voor belediging. De man wilde een foto maken van de politiemensen. Toen hem meerdere keren werd medegedeeld dat dit niet de bedoeling was, schold de man de politiemensen uit. De man is ingesloten en na verhoor op zaterdagochtend in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Een 31-jarige man uit Essen was op zaterdagnacht in een horecagelegenheid aan de Visserstraat. Hij werd meerdere malen lastig gevallen door een groepje mensen. De man reageerde hier niet op. Toen hij de zaak verliet stond de man buiten en schold hem opnieuw uit. Hij sloeg hem vervolgens in het gezicht. Een 25-jarige Bredanaar is op de Haven aangehouden als verdachte van de mishandeling. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen. De verdachte is op zaterdagochtend in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Tijdens de horecanacht zijn 5 mensen bekeurd. 4 voor het negeren van een inrijverbod en 1 voor baldadigheid.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede, bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Man veroorzaakt ongeval en valt in slaap

RIJSBERGEN: De politie hield op zaterdag even voor 07.00 uur een 23-jarige Poolse man aan. Hij werd op de Oekelsestraat in slapend in een auto aangetroffen. De auto lag in de sloot. De man reed komenden uit de richting Rijsbergen en was de controle over het stuur verloren, waardoor hij in de sloor belandde. Vermoedelijk was de man dusdanig onder invloed van alcohol dat hij hierna in slaap is gevallen. Een arts heeft hem bloed afgenomen voor een alcoholtest. De auto is getakeld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vier personen bestelen koerier

BREDA: Een 17-jarige medewerker van een bezorgservice was op vrijdagavond omstreeks 22.00 uur op de Bouvignelaan om een bestelling af te leveren. Hier stonden vier jongemannen hem op te wachten. Ze zeiden het eten te hebben besteld en wilde het meteen hebben. Ze zouden hierna betalen. Toen de koerier vertelde dat ze eerst moesten betalen kreeg hij een klap in het gezicht. Ze zijn er vervolgens met de bestelling vandoor gegaan richting de Ginnekenmarkt. De koerier ging er achteraan en pakte een van de daders vast. Hij bedreigde hem vervolgens. De koerier is weggereden. De politie heeft aangifte opgenomen van de diefstal.

Politie waarschuwt voor gif op hondenuitlaatplaats

Honden vergiftigd op hondenuitlaatplaats

ULVENHOUT: De politie waarschuwt inwoners van Ulvenhout hun honden niet uit te laten op de hondenuitlaatplaats aan De Pekhoeve. De politie kreeg meerdere melding van omwonenden die vermoedelijk rattengif vonden op de uitlaatplaats. De politie heeft het gif veiliggesteld. Hoeveel honden het goedje hebben binnengekregen is niet duidelijk. Wel is bekend dat een viervoeter is overleden, vermoedelijk als gevolg van het gif. De wijkagent heeft besloten de uitlaatplaats af te sluiten door middel van een afzetting.

Auteur: Inge Rijgersberg