Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 03-02-2007

Man botst tegen boom en raakt bekneld
NIEUW RODEN Een 47-jarige man uit Roden raakte vrijdagmorgen 2 februari rond 6.30 uur betrokken bij een eenzijdig ongeval. De man reed in de richting van Roderesch, maar verloor in een bocht de controle over zijn auto. In de rechterberm botste hij tegen een boom. Hij raakte bekneld in zijn auto en werd door de brandweer uit zijn voertuig gehaald. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, mogelijk met een gebroken been. (BPS 07-109827)

Politie haalt drankrijders van de weg
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte negeerde een stopteken van de politie en ging er met meer dan 100 km/uur vandoor. Uiteindelijk is de man aan de Duivenslagstraat aangehouden. Hij was een woning in gevlucht, maar kon worden meegenomen naar het bureau. De alcomobilist is ingesloten voor verhoor. Hij blies bij de blaastest 725 ugl. En kreeg bekeuringen voor het onverzekerd rijden in een auto zonder rijbewijs en geldige APK. (BPS 07-110132)

ASSEN Agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag een voertuig rijden. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de bestuurder van deze auto verlopen was. De bestuurder kreeg een stopteken en werd gevraagd te blazen. De man werd aangehouden en blies op het bureau 445 ugl. Hij kreeg proces-verbaal wegens het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. Bovendien kreeg de man een rijverbod van vier uur. (BPS 07-1110138)
BEILEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag van een 44-jarige man uit Beilen een blaastest afgenomen. Op het bureau blies de man 550 ugl. Omdat de man al eerder is opgepakt wegens het rijden onder invloed, kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. (BPS 07-110148) EMMEN Zaterdag vroeg in de ochtend heeft de politie een 36-jarige man uit Emmen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man viel op doordat hij slingerend over de weg reed. In de auto zaten zes passagiers, waarvan twee in de achterbak. Bij de kruising Dordsestraat/Hondsrugweg reed hij over de stopstreep door rood, maar stopte alsnog. Alle inzittenden bleken te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 720 ugl. De bestuurder is vorig jaar ook al aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man kreeg na overleg met Justitie een dagvaarding uitgereikt. (BPS 07-110169) ASSEN Een 28-jarige man uit Assen is in de nacht van vrijdag op zaterdagnacht aangehouden aan de Maria in Campislaan. Hij zou te veel hebben gedronken. De bestuurder van een personenauto blies op het bureau 255 ugl. Hij kreeg een transactie en een rijverbod van een uur. (BPS 07-110170)

Rijden tijdens rij-ontzegging
MEPPEL - Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man uit Meppel aangehouden wegen het rijden tijdens een rij-ontzegging. De verdachte werd ingesloten voor verhoor. Hij werd later die nacht heengezonden met een dagvaarding Zijn rijbewijs is ingenomen. (BPS 07-110147)

Controles in het verkeer
ASSEN Tijdens een surveillancedienst heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse bekeuringen uitgedeeld. Er werden processen-verbaal uitgedeeld wegens het fietsen zonder licht (5x) en het rijden zonder rijbewijs (1x). (BPS 07-110177)

Politie onderzoekt woninginbraken
NORG In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Tweede Laan. Uit de woning werd onder meer een laptop en een tas met inhoud weggenomen. De dader wist mogelijk binnen te komen door een deur die niet afgesloten was. (BPS 07-110159) ASSEN In een woning aan de Paul Krugerstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een woning. Uit de woning is onder meer een portemonnee en een beeldscherm weggenomen. Door een raam te forceren, wist men binnen te komen. Namens de eigenaar is aangifte gedaan. (BPS 07-110175)

Dieven veroorzaken ravage in verenigingsgebouw
ASSEN In een verenigingsgebouw aan de Joh. Hoflaan is vrijdagavond ingebroken. Door een deur te forceren, wist men binnen te komen. Diverse spullen in het gebouw werden vernield. Er werden ongeveer 60 kratten bier ontvreemd, geluidsapparatuur en een niet nader te noemen geldbedrag. De daders hebben het gebouw vervolgens ondergespoten met poeder uit de poederblussers die in het pand aanwezig waren. Namens de vereniging is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-110120)

Diefstal buitenboordmotoren
MEPPEL De politie kreeg zaterdagmorgen een melding van een diefstal bij een bedrijf aan de Setheweg. Door een hek te forceren, wist men op het terrein te komen en werden drie buitenboordmotoren gestolen van 300 kg. per stuk. Mogelijk zijn de motoren met een aanhanger weggenomen. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-110189)

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De vrouw zou een deur hebben vernield van de woning van haar vriend. De vrouw schopte wilt om zich heen en verkeerde onder invloed. Zij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-110123)

Aangiftes van vernielingen
HOOGEVEEN Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een ruit vernield van een restaurant aan de Blankenslaan Oost. De eigenaar deed aangifte.
(BPS 07-110146)
HOOGEVEEN Kort na de vernieling aan de Blankenslaan kreeg de politie een melding van een vernieling van een ruit bij een café aan de Hoofdstraat. Ook deze eigenaar deed aangifte. Het is nog niet duidelijk wie de ruit heeft vernield. (BPS 07-110150) ASSEN De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding van vernieling van een ruit bij een café aan de Groningerstraat. De politie is op zoek naar twee meisjes en een jongen die mogelijk iets met de vernieling te maken hebben. Het gaat om een meisje genaamd Hennie met een fors postuur, lengte 1.70 meter, kort, donker haar, een meisje met een normaal tot tenger postuur, kleiner dan het eerder genoemde meisje, lang, blond haar. De jongen heeft een normaal postuur, is ongeveer 1.65 meter lang, heeft kort haar met een matje, is ongeveer 21 jaar. Graag komt de politie met deze drie jongeren in contact of andere getuigen die meer weten over de vernieling. (BPS 07-110162)

Jongen aangehouden wegens vernieling
EMMEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige jongen uit Emmen aangehouden op verdenking van vernieling. De jongen zou bij een eetgelegenheid aan de Hoofdstraat de ruit van een deur hebben vernield. De jongeman is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-110172)

Drie jongeren aangehouden wegens mishandeling
RODEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee jongens (een 21-jarige jongen uit Roden, gegevens twee jongen nog niet bekend) en een 26-jarige vrouw uit Roden aangehouden. Een 20-jarige jongen uit Leek zou door de twee jongens zijn mishandeld. Hij is met nog onbekend letsel naar het UMCG gebracht. Het meisje zou de keel van een 23-jarig meisje uit Marum hebben dichtgeknepen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling. (BPS 07-110160)

Man mist tanden door klap in het gezicht
ASSEN Agenten hebben vrijdagavond een 36-jarige man uit Groningen aangehouden aan de Havenkade op verdenking van mishandeling. De man zou met een voorwerp een 30-jarige man uit Assen hebben geslagen in het gezicht. Hierdoor verloor de 30-jarige man een aantal tanden. Laatstgenoemde is ter controle naar het ziekenhuis in Assen gebracht. De verdachte is ongesloten voor verhoor en is later heengezonden met een dagvaarding. (BPS 07-110067)

Twee jongens aangehouden wegens vernieling
EMMEN Vrijdagavond heeft de politie twee jongens van 22 en 25 jaar oud uit respectievelijk Veenoord en Emmen aangehouden. Een getuige zag dat de jongens autos vernielden nabij de Stationsstraat en belde de politie. De jongens zouden met name kentekenplaten van de autos hebben getrokken. De verdachten zijn ingesloten. Eigenaren die nog geen aangifte hebben gedaan, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-110081)

Middelbrand bij palletbedrijf
SCHOONEBEEK De hulpverleningsdiensten kregen in de nacht van vrijdag op dinsdag een melding van een brand bij een palletbedrijf aan de Kanaalweg. Op het terrein stonden pallets in de brand op een oppervlakte van ongeveer 10 meter bij 20 meter. De rij pallets was ongeveer 8 meter hoog. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest. Gelukkig bleef de brand beperkt tot dit gedeelte op het terrein. (BPS 07-110161)

Hennepkwekerij ontmanteld
RUINERWOLD De politie heeft vrijdagavond een 54-jarige man uit Ruinerwold aangehouden. De man had een hennepkwekerij in zijn woning met ongeveer 30 planten. De kwekerij is ontmanteld. In de schuur bij de woning troffen agenten een niet meer in werking zijnde hennepkwekerij aan. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-110092)

Jongen aangehouden wegens drugsbezit
ASSEN Een 21-jarige jongen uit Assen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens drugsbezit. De jongen werd bij een discotheek aan de Brinkstraat gepakt en was in het bezit van een zakje weet en een halve gram coke.
(BPS 07-110140)

Politie controleert in het verkeer
NIEUW AMSTERDAM De politie heeft vrijdagmiddag op diverse plaatsen in Nieuw Amsterdam/Emmen/Emmer Compascuum tijdens een motorsurveillance zeven processen-verbaal uitgedeeld wegens te hard rijden. (BPS 07-109987)
ANNEN Tijdens een verkeerscontrole vrijdagavond op de Zuidlaarderweg zijn meerdere processen-verbaal uitgereikt. Vijf mensen reden te snel. De hoogste snelheid was 99 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan. Op de Gasselterweg reden drie personen te snel. De hoogste snelheid was 100 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan. Eén bestuurder is bekeurd wegens het rijden zonder gordel. (BPS 07-110064)

Politie zoekt getuigen vernieling bushokje
EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 3 uur werd een bushokje vernield aan de Houtweg. Twee jongeren renden weg bij het zien van de politie. De daders (één van hen droeg een lichtkleurige broek) hebben twee fietsen achtergelaten en die zijn door de politie inbeslaggenomen. Het gaat om een zwarte Gazelle herenfiets (oud model) en een witte mountainbike. Aan de herenfiets zit een sleutelbos met o.a. een geel mapje/hoesje van nylon. Agenten hebben met een diensthond de omgeving afgezocht, maar hebben de daders niet aangetroffen. De politie vraagt getuigen zich te melden. Mogelijk weet iemand wie de daders kunnen zijn, ook in relatie tot de fietsen die zijn aangetroffen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Emmen. (BPS 07-110158)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.