Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Ongeval met letsel in Bennekom

Publicatiedatum: 3-2-2007 12:37:56


- voorlopig bericht -

BENNEKOM - Rond 12.14 uur is op de Achterstraat in Bennekom een bromfietser tegen een boom gebotst. Diverse hulpdiensten, waaronder de traumaheli zijn gealarmeerd. Aanvullende bijzonderheden zijn op dit moment niet bekend.

In verband met dit ongeval is een persalarmering uitgegaan.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---

Gewapende overval op winkel in Ede

Publicatiedatum: 3-2-2007 12:30:31

EDE Twee vooralsnog onbekende mannen hebben zaterdagochtend 3 februari rond 08.30 uur een winkel aan de Telefoonweg overvallen. De twee wisten daarbij geld buit te maken en zijn vervolgens in onbekende richting weer vertrokken.

Het slachtoffer van de overval, een 20-jarige vrouw uit Wageningen, werd bij het betreden van de winkel door de twee overmeesterd. Zij eisten geld van de vrouw. De situatie was voor haar zo bedreigend, dat zij er niet in is geslaagd weerstand aan de mannen te bieden. Zij was bang dat de mannen haar wat aan zouden doen. Uiteindelijk is zij niet gewond geraakt, wel is het slachtoffer hevig overstuur van de overval. Door de politie is zij in contact gebracht met Bureau Slachtofferhulp.

Signalement
Van de mannen is bekend dat zij ongeveer 1.70 meter lang zijn. Zij gingen helemaal in het zwart gekleed. De twee spraken Nederlands, waarbij het slachtoffer overigens meent een buitenlandse tongval gehoord te hebben.

Door de politie is direct begonnen met een sporenonderzoek op de plek van de overval. In de omgeving is inmiddels ook een buurtonderzoek van start gegaan. Daarbij wil de politie weten of mensen verdachte personen of voertuigen hebben gezien. Daarbij richt de aandacht zich voorlopig op de Telefoonweg (de voorzijde van de winkel) en de Ketelstraat en omgeving. De indruk bestaat namelijk dat de mannen via de achterzijde (Ketelstraat) de winkel zijn binnengekomen. Aan die kant hebben zij de winkel ook weer verlaten. Getuigen zouden dat gezien kunnen hebben.

Mensen die iets verdachts hebben gezien of die op een andere manier getuige zijn geweest van deze overval worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen. Ook als zij niets gezien hebben, maar wel op één of andere manier informatie hebben opgevangen die met deze overval te maken kan hebben, worden zij dringend verzocht die informatie met de politie te delen. Getuigen die per sé anoniem willen blijven, kunnen bellen met M, Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221