Ingezonden persbericht


Achtste startplaats A1 Team Nederland

Eastern Creek, 3 februari 2007

A1 Team Nederland gaat de A1GP Sprintrace op Eastern Creek als achtste van start. In de vier kwalificatieruns van vanmiddag zette Jeroen Bleekemolen een totaaltijd neer van 2'37.455 (1'18.922 + 1'18.533). De A1 Team Nederland coureur reed de twee snelste rondes in de laatste twee kwalificatieruns.

Het team startte de dag met een achtste plaats in de laatste vrije training. In tegenstelling tot de regen van gisterochtend was het vandaag erg warm en zonnig op het circuit net buiten Sydney en de temperatuur steeg nog verder toen de kwalificatie om 14.15 uur lokale tijd van start ging.

In de eerste kwalificatierun reed Jeroen Bleekemolen een zevende tijd. Na de tweede sessie zakte A1 Team Nederland wat, maar een aantal aanpassingen hadden effect en na drie runs stond het team weer op een achtste plaats. Tijdens de vierde en laatste kwalificatierun zakte de temperatuur iets door wat bewolking en direct wist Bleekemolen zijn snelste tijd nog verder aan te scherpen. Uiteindelijk was het verschil met Duitsland, dat de pole pakte, 1.230 seconde over twee runs.

A1 Team Nederland coureur Jeroen Bleekemolen; "In de laatste run hadden we de auto het beste voor elkaar en zaten we er qua tijden nog redelijk bij. In het begin hadden we gewoon niet genoeg grip, veel last van overstuur. Het werd steeds beter en op het einde ging het niet eens zo heel verkeerd. We komen nog steeds wel wat tekort, maar doen in ieder geval beter mee dan gisteren en vanochtend denk ik. De baan werd ook steeds sneller. Iedereen die een normale vrije ronde had ging ook harder. Het inhalen is hier heel moeilijk, ik denk dat er in de Sprintrace heel weinig gaat gebeuren. Je moet echt proberen bij de start iets te doen. In de hoofdrace kan absoluut nog veel gebeuren, ook omdat je toch wel een aantal mensen eraf ziet gaan in de kwalificatie. Ik hoop dat we daar ook weer wat mee goed kunnen maken".

A1 Team Nederland team manager Dave Stubbs; "Natuurlijk hadden we wel iets hoger willen staan, maar uiteindelijk is een achtste plaats niet zo heel slecht. We hebben de auto iedere sessie kunnen verbeteren. Aan het einde van de derde sessie was de auto goed en hebben we het zo gelaten voor de laatste run. Uiteindelijk wisten we ook nog wat tijd te vinden in de eerste sector, waar we eerder nog verloren".

A1 Team Nederland teambaas Jan Lammers; "In de kwalificatie hebben we het niet gedaan, we zullen het nu in de Sprint en Hoofdrace moeten doen. Er zijn wel een paar plaatsen waar je mogelijk kan inhalen, daar zal je creatief moeten doen. Het lek is nog niet boven. Er zit meer in de auto en we zullen dat eruit moeten halen. We zijn halverwege het weekend en moeten ons gaan focussen op de tweede helft".

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrij beeldmateriaal is beschikbaar op www.A1teamnedfoto.nl