Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Outdoor Offensief Drenthe+ presenteert www.wandelprovincie.nl Nieuwe website geeft informatie over wandelroutes in Drenthe en Ooststellingwerf

Diever, maandag 29 januari 2007 - Op zaterdag 3 februari a.s. lanceert Outdoor Offensief Drenthe+ de website www.wandelprovincie.nl. De officiële presentatie vindt plaats tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in de Amsterdamse RAI.

De website
De website www.wandelprovincie.nl geeft alle informatie over wandelroutes in Drenthe en de aangrenzende Friese gemeente Ooststellingwerf. Op de site staat onder meer een gedetailleerde kaart met daarop alle bewegwijzerde wandelroutes in Drenthe en Ooststellingwerf. Via de kaart kunnen routes geselecteerd worden, maar bijvoorbeeld ook verschillende soorten accommodaties en VVV-adressen. Op deze manier kan de wandelaar snel en eenvoudig thuis zijn tochten samenstellen.

De site bevat verder wandeltips, informatie over Nordic Walkingroutes en presentaties van natuurgebieden in Drenthe en Ooststellingwerf. Bovendien is er een pagina voor kinderen, waarop zij meer te weten kunnen komen over de leukste en spannendste plekken om te lopen en te spelen.

De opgenomen wandelroutes zijn gemaakt door verschillende partijen, zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, NS, LAW, Nivon, Het Drentse Landschap, Landschap Overijssel en It Fryske Gea.

Outdoor Offensief Drenthe+
De website maakt deel uit van het project Outdoor Offensief Drenthe+. Dit grootschalige project van het Recreatieschap Drenthe is bedoeld om de vele toeristisch-recreatieve outdooractiviteiten, zoals wandelen, paardrijden en mountainbiken, in Drenthe en de aangrenzende Friese gemeente Ooststellingwerf beter te ontsluiten voor de consument.

Outdoor Offensief Drenthe+ wordt medegefinancierd door de Europese Unie, EFRO en Leader+, EZ/Kompas, Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Provincies Drenthe en Friesland en Recreatieschap Drenthe.



Noot voor de redactie,