Première muziektheaterproductie Aan het einde van de Regenboog

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 02-02-2007 12:17

Amsterdam, 2 februari 2007

Muziektheaterproductie aan het einde van de regenboog in premiere

Simone Kleinsma, Kees Boot en Paul de Leeuw beleven première in Rotterdam

Morgen, zaterdag 3 februari 2007, gaat de muziektheaterproductie Aan het einde van de Regenboog in première in het oude Luxor Theater Rotterdam. In deze nieuwe Nederlandse productie van Joop van den Ende Theaterproducties geven Simone Kleinsma, Kees Boot en Paul de Leeuw een geheel nieuwe betekenis aan het leven en repertoire van Judy Garland. De voorstelling in regie van Paul Eenens is door het hele land te zien tot en met 27 juni.

Schrijver Peter Quilter schildert een intrigerend, ontluisterend en soms zeer geestig portret van een vrouw die geïnspireerd is op Judy Garland in de nadagen van haar leven. Simone Kleinsma speelt en zingt op geheel eigen wijze Judy, niet als imitatie maar als echo van een vervlogen mythe. Kees Boot speelt Mickey Deans, haar verloofde en manager en Paul de Leeuw kruipt in de huid van Anthony Chapman, Judy's toegewijde pianist.

Eén van de eerste landen
End of the Rainbow beleefde in augustus 2005 in het Sydney Opera House haar zeer succesvolle wereldpremière. Na Australië is Nederland één van de eerste landen waar dit stuk nog vóór de Broadway première, in een geheel eigen, Nederlandse versie te zien is. Ondersteund door een live-combo passeren bekende songs van Garland zoals 'Come Rain or Come Shine' en 'Somewhere over the Rainbow' de revue.

Een spel met hoge inzet
London, 1968. Judy, een legendarische vedette, staat aan de vooravond van een serie comeback concerten. De tijd van mislukte huwelijken, zelfmoordpogingen en diverse verslavingen lijkt achter haar te liggen. Maar schijn bedriegt. Het verleden waar het publiek haar juist zo om bewondert is voor Judy tot pijnlijke herinnering geworden. Toch spreidt ze nog één keer haar vleugels en wil ze vliegen op eenzame hoogte, tot ver voorbij de regenboog. Haar vertrouwde pianist Anthony en nieuwste verloofde Mickey staan klaar om Judy op te vangen. Ze bieden zicht op een nieuw leven en verleiden haar tot een spel met hoge inzet.

Informatie over Aan het einde van de Regenboog
Aan het einde van de Regenboog is tot en met 27 juni te zien in diverse theaters in Nederland. Op sommige plaatsen is de voorstelling reeds uitverkocht, verder zijn de kaarten te koop via de verschillende theaters en via www.topticketline.nl (0900 - 300 5000, 45cpm).

Noot voor de redactie,