Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

VROM neemt deel aan nieuw autoprogramma Prautotype


01-02-2007

Het tv-programma Prautotype, dat vanaf zaterdag 3 februari bij RTL 7 te zien is, neemt de kijker mee in de ontwikkeling en bouw van een nieuw type auto van eigen bodem: Prautotype 001. Ondernemerschap, innovatieve toepassingen, onderscheidend design en milieuvriendelijkheid zijn de basiscriteria voor het bouwen van dit unieke model dat tijdens de komende AutoRai (27 maart t/m 9 april) onthuld zal worden. VROM participeert in het programma.

Het programma vertoont stapsgewijs de verschillende fases van het produktieproces. Bijvoorbeeld, hoe gaan ontwerpers om met milieutechnische oplossingen? Hoe zien vormgevers het design van het Prautotype? Presentator Erik de Zwart: In Prautotype wordt duidelijk zichtbaar wat Nederland in huis heeft op autogebied: kennis, creativiteit, milieuvriendelijk inzicht, vernieuwingsdrift en de juiste technieken, methoden en materialen.

De auto wordt een showmodel met als doel de Nederlander te verbazen, te inspireren en te tonen waar we in Nederland toe in staat zijn. Het ministerie van VROM doet mee aan het programma, omdat het belang van milieuvriendelijk autorijden onder de aandacht van de kijker wordt gebracht. Zo zal een ambtenaar van VROM onder meer zitting nemen in de jury van deskundigen en uitleg geven over maatregelen die VROM neemt om autos schoner, zuiniger en stiller te maken.

Zie ook


Zie het origineel