AutoRai

Première Prautotype tijdens persdag AutoRAI

(1/25/2007)
Het thema van AutoRAI 2007 is âItâs showtime!â. En dat betekent niet alleen talloze primeurs, meer entertainment en fraaie paviljoens, maar ook een plek in de spotlights voor een aantal unieke autoconcepten. Eén daarvan is Prautotype 001, een compleet nieuwe, Nederlandse concept car, ontwikkeld in het kader van het gelijknamige televisieprogramma.
Vanaf 3 februari volgt het RTL7-programma Prautotype de totstandkoming van een nieuw type auto van Nederlandse bodem, Prautotype 001. Samen met presentator Erik de Zwart â die een actieve rol speelt in het programma â maakt de kijker mee hoe deze showauto, ontworpen door industrieel ontwerper Marcel Bastiaans en gebouwd door studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), vorm krijgt. Het resultaat wordt onthuld op dinsdag 27 maart, tijdens de persdag van AutoRAI 2007.

Showcase
Prautotype 001 moet een showcase worden van wat Nederland in huis heeft op autogebied. Vanuit vier criteria (ondernemerschap, innovatieve toepassingen, onderscheidend design en milieuvriendelijkheid) wordt een auto ontwikkeld die het Nederlandse publiek moet inspireren en tonen waartoe ons land in staat is. Daarom zijn ook belangrijke ondernemingen uit de Nederlandse automotive branche nauw betrokken bij het project. Hoe dat in zijn werk gaat, vanaf de eerste schets tot de laatste vastgedraaide schroef, is vanaf 3 februari elke zaterdag om 18.00 uur te zien op RTL7. Prautotype 001 staat tijdens AutoRAI 2007 permanent tentoongesteld in de Oosthal.