Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (31/1)

TILBURG, 31 januari 2007

Politie treft hennepkwekerijen aan in Hilvarenbeek en Tilburg

HILVARENBEEK: De politie heeft gisteren in een woning aan de Collinsstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Er was op het moment van de inval niemand thuis. Op de eerste verdieping van de woning stonden in twee kamers in totaal 216 hennepplanten. Tevens werd de stroom illegaal afgetapt. Een medewerker van Essent heeft de elektriciteit afgesloten. Er zal door het bedrijf aangifte van diefstal gedaan worden. De plantage is ontmanteld. Tegen de huurder wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie kwam het adres door tips op het spoor.

TILBURG: De politie heeft gisteravond in een woning aan de Dolomietenlaan een hennepkwekerij ontdekt. De politie deed de inval omdat er een verdachte situatie zou zijn. Bovendien werd er geklaagd over een flinke hennepstank Ter plaatse bleek dat er verse braakschade zat aan een raam aan de achterzijde van de woning. Dit raam stond open. Uit verder onderzoek bleek dat er zich op de eerste verdieping in twee kamers deels ontmantelde maar wel in bedrijf zijnde hennepkwekerijen bevonden. Ook op de zolderetage was een kamer als zodanig ingericht. Er was duidelijk waarneembaar dat kort tevoren het overgrote deel van de planten geknipt was. Er stonden nog maar een paar planten. Vermoedelijk zijn de hennepplanten door dieven gestolen. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. Dit werd vastgesteld door een monteur van Essent. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie team Wilhelminapark fouilleert preventief

TILBURG: Tien agenten van het politieteam Wilheminapark hebben gisteravond op de Gasthuisring, Lochtstraat en Jan Heijnstraat een preventieve fouilleeractie gehouden. Tijdens de controle werden 154 passanten en de inzittenden van 100 voertuigen waaronder drie bussen gefouilleerd.

Er werden twee personen aangehouden omdat ze hun auto onder invloed bestuurden. Het ging om een 50-jarige bestuurder van een bestelauto die 1030 ugl blies en een 22-jarige beginnend bestuurder uit Tilburg die 115 ugl blies.

Verder werd één 40-jarige Tilburger verdachte aangehouden voor heling. Hij had een gestolen bankpas en paspoort bij zich. Ook had hij bijna 1700 euro aan contanten en zakje met een onbekend poeder bij zich.

Er werden vijf messen en een schroevendraaier in beslag genomen. Tevens kreeg één bestuurder een proces-verbaal omdat hij het stopteken genegeerd had. Daarnaast werden tien weggebruikers bekeurd omdat de verlichting niet in orde was. Drie andere bestuurders kregen respectievelijk een prent voor het niet dragen van de autogordels, onnodig claxonneren en gladde banden. De Tilburgse politie fouilleert regelmatig preventief. Gemeente, Politie en Openbaar Ministerie willen met deze acties het aantal incidenten met wapens verminderen.

Politie houdt snelheidscontrole in Goirle

GOIRLE: De wijkagent heeft gisterenmiddag een snelheidscontrole gehouden in de Bergstraat. Aanleiding voor de actie waren klachten die bij de Gemeente recent zijn binnengekomen over de snelheid van autos op deze weg. Het meetpunt was tussen het Elisabethverpleeghuis en de Wethouder Vekemanstraat. De snelheid van 215 voertuigen werd gecontroleerd. Daarvan waren er 11 in overtreding De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur.

Politie betrapt rijders onder invloed

TILBURG: De politie heeft gisteravond op de Burgmeester baron van Voorst Tot Voorstweg een 35-jarige Tilburger aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De verdachte reed in een bestelauto die aan de voorkant een behoorlijke schade had, Zo waren de voorruit en de rechtervoorband kapot en was het plaatwerk gedeukt. Tijdens de controle gaf de bestuurder toe dat hij op de Rillaersebaan tegen een paal was gereden. De auto bleek niet verzekerd te zijn. De verdachte blies 446 ugl, ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. De politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG: Vannacht is omstreeks 05.15 uur op de Wandelboslaan een 42-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De agenten zagen dat de verdachte met zijn auto stapvoets over de weg reed maar plotseling keerde en met hoge snelheid zijn weg vervolgde. Zij reden de man achterna en zagen dat hij met zijn voertuig slingerde. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Omdat de blaasproef op het politiebureau niet lukte is een bloedproef afgenomen.

TILBURG: De politie heeft gisterenmiddag op de Havendijk een 47-jarige Tilburger aangehouden omdat hij zijn snorfiets bestuurde terwijl hij onder invloed van alcohol was. Agenten controleerden de bestuurder omdat ze zagen dat hij met zijn snorfiets zo slingerde dat hij dan weer aan de rechterzijde van de rijstrook en dan weer in het midden daarvan reed. De bestuurder rook naar alcohol en was onvast ter been. De uitslag van het onderzoek bedroeg 730 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de Tilburger is ingevorderd.

Fietsendief aangehouden

TILBURG: Een 20-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 02.30 op heterdaad betrapt op fietsdiefstal. Agenten zagen de student op de Besterdring lopen met een fiets in zijn handen, waarvan hij het achterwiel oppakte. Hij gaf aan het bureau toe dat hij de fiets had gestolen bij het Station CS aan de Spoorlaan. Naar eigen zeggen was zijn eigen fiets daar gestolen. Hij besloot toen om een andere afgesloten fiets mee naar huis te nemen. De politie heeft de rechtmatige eigenaar nog niet achterhaald.

Drie winkeldieven aangehouden

TILBURG: Gisterenmiddag zijn in Tilburgse winkels drie dieven op heterdaad betrapt. Het gaat twee diefstallen in supermarkten en één in een warenhuis.

In een supermarkt op het Bart van Peltplein liep een 69-jarige Tilburgse tegen de lamp nadat ze kruiden en vlees in haar jas met een waarde van acht euro had gestopt en deze niet afrekende bij de kassa.

Omstreeks 14.40 uur nam een 65-jarige Tilburger in een warenhuis aan de Heuvelstraat een pak saucijzenbroodjes en een pak koeken weg. Hij stopte deze in een tas en liep naar buiten, Ook deze diefstal werd door een medewerker gezien die de man buiten tegen hield.

Een blikje bier en een blikje Bacardi Cola was de buit van een 25-jarige Tilburger die gistermiddag in een supermarkt op de Westermarkt werd betrapt op diefstal. Hij had de blikjes in zijn jaszak verstopt maar werd buiten tegen gehouden. Tegen alle betrapte winkeldieven wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Willem van Hooijdonk