Tom Coronel

30 januari 2007
Tom Coronel even privé chauffeur Hans Breukhoven

Voor Hans Breukhoven kwam de redding als geroepen. De topman van Free Record Shop, ookwel bekend als "meneer Vanessa" was nog maar net zijn rijbewijs kwijt of er werd via de media al een oplossing aangedragen. Breukhoven verexcuseerde zich bij de dienstdoende agent dat hij zich niet bewust was van de (veel te hoge) snelheid waarmee hij door de KLPD werd betrapt. Voor Justitie was dit geen excuus waarop de Free Record Shop baas zijn rijbewijs kon inleveren.

Breukhoven verklaarde tegenover afgelopen zondag in De Telegraaf: "Als je in een Seatje 120 km/u rijdt, begint alles te schudden en te bonken". De 170km/h die Breukhoven op de teller van zijn Range Rover had staan gingen dan ook ongemerkt voorbij.

De immer alerte autosportjournalist Jacob Dekker kaartte de kwestie aan bij Tom Coronel en zijn contacten bij SEAT Nederland. Onze eigen WTCC Independents kampioen kwam vervolgens persoonlijk met een gloednieuwe SEAT Leon FR (200PK, top 229km/h) naar het hoofdkantoor van Free Record Shop om de directeur persoonlijk het tegendeel te bewijzen. Uiteraard was de krant van wakker Nederland daar ook weer bij en zodoende stonden Tom Coronel en Hans Breukhoven vanmorgen op de voorpagina van de Telegraaf.

Al met al een geslaagde actie waarbij Breukhoven al snel zijn vooroordelen over SEAT terugnam en gelijk zijn excuses maakte voor zijn negatieve uitlatingen. Seat en Tom Coronel stonden weer eens vol in de spotlights, dus ook van deze zijde geen klachten meer.