Gemeente Someren


Raad vraagt raad:
Onderwerpen beeldvormende bijeenkomsten gekozen

Op 16 januari 2007 vond de bijeenkomst De raad vraagt raad plaats in het gemeentehuis. Inwoners van Someren konden tijdens deze bijeenkomst bepalen welke onderwerpen op de agenda van de raad komen in 2007.

De raad presenteerde de zeven onderwerpen, die eerder door inwoners van Someren waren gekozen. Deze stemming gebeurde onder andere via internet. Elke fractie nam een presentatie voor haar rekening. De aanwezige inwoners stemden aan het eind van de avond op de onderwerpen, waarna de drie volgende onderwerpen overbleven (het eerste onderwerp kreeg de meeste stemmen):

1. Gebruik en herbouw van vrijkomende agrarische bebouwing
2. Bestemmingsplannen en welstand

3. Ouderen

Als beste presentatie kozen de aanwezigen de ontwikkeling van het zwembad, door de fractie Progressief Someren/PvdA. De avond werd gewaardeerd met een ruime zeven. De opkomst was helaas beperkt. Er brachten 21 mensen een stem uit op de onderwerpen. Graag had de raad gezien dat er meer mensen naar bijeenkomst waren gekomen, maar bedankt de mensen die aanwezig waren, voor hun komst.

De raad organiseert dit jaar bijeenkomsten over de gekozen onderwerpen. Door op zon avond in gesprek te gaan met inwoners en organisaties, kan de raad zich een goed beeld vormen over het thema. Wanneer de data voor de bijeenkomsten bekend zijn, leest u dat op deze gemeentepagina en op de website van de gemeente. De bijeenkomsten zijn openbaar, dus u kunt er altijd bij aanwezig zijn.