Bartiméus


hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden dichtbij huis (Winterswijk)

Advies en hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden dichtbij huis (Winterswijk)

Wanneer iemand slechter gaat zien zijn de mogelijkheden vaak onduidelijk. Om hier inzicht in te geven starten Sensire en Bartiméus Sonneheerdt met spreekuren voor mensen die slechtziend of blind zijn. Zowel cliënten als niet-cliënten kunnen tijdens de spreekuren terecht voor korte vragen. De spreekuren worden gehouden in de thuiszorgwinkel van Sensire, gevestigd in het Beatrix Ziekenhuis in Winterswijk, waar de specialisten op het gebied van visuele beperkingen van Bartiméus Sonneheerdt aanwezig zijn.

Tijdens de spreekuren is er de mogelijkheid om (specifieke) vragen te stellen over de begeleiding en training die Bartiméus Sonneheerdt én andere dienstverleners kunnen bieden. Ook kunnen diverse hulpmiddelen voor het dagelijkse gebruik worden uitgeprobeerd, zoals een telefoon met grote toetsen en een horloge met spraak. De thuiszorgwinkel verkoopt sinds enige tijd een uitgebreid assortiment hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking. Denk hierbij aan sprekende klokjes, telefoons met grote toetsen en allerlei andere hulpmiddelen die de zelfstandigheid kunnen vergroten.

Waar en wanneer?
Voor een spreekuur zonder afspraak kan iedereen op 15 februari, 15 maart, 10 april, 10 mei en 7 juni tussen 10.00 en 12.00 uur binnenlopen. Voor de spreekuren op 1 februari, 1 maart, 29 maart, 24 april, 24 mei en 21 juni moet vooraf een afspraak worden gemaakt. Kijk op www.bartimeus.nl/spreekuren voor een compleet overzicht van de spreekuren. Alle spreekuren zijn in de thuiszorgwinkel van Sensire in het Beatrix Ziekenhuis in Winterswijk, Beatrixpark 1, 7101 BN in Winterswijk. Sensire en Bartiméus Sonneheerdt starten de spreekuren voor een proefperiode van een half jaar. Bij voldoende belangstelling worden de speciale spreekuren definitief ingevoerd.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met thuiszorgwinkel Sensire op telefoonnummer (0900) 88 56. Voor meer informatie over Bartiméus Sonneheerdt kunt u een kijkje nemen op www.bartimeus.nl
of bellen met (030) 6982369.

(Bron: Persbericht, Winterswijk, 29 januari 2007)