Gemeente Haaren



Burgemeester en wethouders zijn op zoek naar een nieuw lid voor de gemeentelijke monumentencommissie.

De monumentencommissie is belast met de advisering aan het college van burgemeester en wethouders van o.a. vergunningaanvragen met betrekking tot rijks- en gemeentelijke monumenten, subsidieaanvragen met betrekking tot gemeentelijke monumenten, het al dan niet aanwijzen van panden als beschermd rijks- of gemeentelijk monument etc. Het nieuwe lid zal als extra adviseur in de monumentencommissie zitting nemen.

Het college is op zoek naar een deskundige en onafhankelijke kandidaat. De voorkeur gaat uit naar een bevoegd (restauratie)architect die, bij voorkeur, kennis heeft van de lokale (bouw)historie.

Als u interesse heeft om zitting te nemen in de gemeentelijke monumentencommissie, kunt u tot uiterlijk 14 februari a.s., een brief vergezeld met uw Curriculum Vitae sturen naar het college van burgemeester en wethouders, postbus 44, 5076 ZG Haaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen op dinsdag of donderdag met Inge van der Linden tel: 0411-627274.

Naar boven


* Digitale sociale kaart jeugdwijzer-brabant.nl

Bent u al bekend met Jeugdwijzer-Brabant.nl?

banner jeugdwijzer.jpg www.jeugdwijzer-brabant.nl is een digitale sociale kaart op het terrein van jeugd die een uitstekende gelegenheid biedt om informatie over organisaties op een moderne en toegankelijke manier kenbaar te maken. Alle onderwerpen waarmee ouders of professionals te maken hebben zijn op één site te vinden. De onderwerpen waarop gezocht kan worden, variëren van gezondheidszorg en vrije tijd tot kinderopvang en werk en geld. Om te zien welke informatie er per organisatie op de site staat, kunt u een kijkje nemen op www.jeugdwijzer-brabant.nl.

Jeugdwijzer is zeker niet alleen bedoeld voor organisaties met een website. Voor organisaties die (nog) niet online zijn, is Jeugdwijzer een mooie kans zich digitaal te presenteren.

Achtergrond

De gemeenten willen informatie over jeugdvoorzieningen op een overzichtelijke manier beschikbaar stellen. Hiervoor heeft K2, Brabants kenniscentrum jeugd, in 2004 in opdracht van de gemeenten in Midden-Brabant de digitale sociale kaart ontwikkeld. In 2005 hebben vijf gemeenten in Noordoost-Brabant besloten om zich bij deze succesvolle site aan te sluiten. In 2006 is de site uitgebreid naar de overige gemeenten in Noordoost- en West-Brabant en heeft ook gemeente Haaren zich bij deze website aangesloten.

De route

K2 Brabants kenniscentrum Jeugd, heeft informatie over organisaties al zoveel mogelijk verzameld aan de hand van onder meer gemeentegidsen. Op korte termijn worden deze organisaties benaderd met de vraag of ze deze informatie goed willen bekijken en zonodig aanvullingen of correcties doorgeven. Hierna wordt de informatie geplaatst op de site.

U hoeft hier natuurlijk niet op te wachten. U kunt nu alvast aangeven dat uw organisatie opgenomen wil worden in Jeugdwijzer-brabant. Hiervoor kunt u via de website www.jeugdwijzer-brabant.nl contact opnemen met de webmaster (`contact webmaster') of bellen met mevr. Van Liempd van K2, 073-6141774.

Naar boven